2016. március archívum

„Be is lépjünk meg ne is, alá is írta meg nem is.”.

 

Be is lépjünk meg ne is, alá is írta meg nem is.”.

A Mátyás királyról szóló mesékben szerepel egy okos lány aki gyalog is ment meg nem is, vitt is ajándékot a királynak meg nem is. Nem tudom, hogy Orbán Viktor ismeri e a mesét de egész politikájában mintha ezt az „okos” lány szerepét próbálná meg eljátszani. Ezt másképpen a politikai zsargon „hintapolitikának” nevezi.
Talán sokan emlékeznek még arra, hogy anno Orbán harcot hirdetett a külföldiek által birtokolt, művelt földterületek un.”zsebszerződések” meg osztrák „wirtschaft” ellen, holott éppen az általuk is támogatott kárpótlás útján jutott sok külföldi magyar földterületekhez. Érdekes módon nem zavarta az sem, és senki nem is tüntetett, akkor, amikor Orbán Viktor első miniszterelnöksége, – az EU- hoz való csatlakozásunk előkészítése – idején aláírta, hogy 2011 után idegenek is vásárolhatnak földet Magyarországon. Aztán persze mindenféle moratóriumot kitaláltak, hogy késleltessék a folyamatot, az aláírásra meg már úgysem emlékeznek az emberek.

Az EU-ba valóbelépésünket támogatta is meg nem is. Nehogy már a szocikkal együtt kampányoljon a belépés mellett, lépten – nyomon hangoztatta, hogy „az Európai Unión kívül is van élet” Mellesleg Magyarország sokkal nagyobb támogatáshoz jutott volna, ha az MDF hatalom a Fidesz segítségével nem nyomorítja meg a korszerű mezőgazdaságot. Az EU ugyanis nem fogadta el a rendszerváltás előtti mezőgazdasági eredményeket, hanem a sokkal kisebb rendszerváltás utáni kvótákat vette figyelembe. Medgyessyék ugyan még valamit tudtak alkudni, de az már nem jelentett sokat.

Lépjünk egyet!Szeretném önöket tájékoztatni arról, hogy a magyar kormány puccsot hajt végre a magyar parlament ellen, …puccsot hajt végre a saját népe ellen” – mondotta Orbán Viktor a szlovákiai Losoncon 2008. február 26-án rendezett konferencián, azon a napon, amikor a Gyurcsány-kormány Budapesten orosz partnerekkel tárgyalt a Déli áramlat gázvezeték megépítéséről.

Oszt lássunk csodát ! 2013 decemberében az MTI hírében már az szerepelt, hogy Alekszej Miller tárgyalt Orbán Viktorral, és aláírták a Déli Áramlat magyarországi szakaszának tervezéséről szóló megállapodást”.Aztán kormánykörökből helyesbítettek, ,, hogy “ezúttal semmilyen aláírásra nem került sor”. Pedig aláírásra igenis sor került, csak nem a kormányfő és Miller között, – hanem illetékes szakterületek vezetői között – derül ki a Gazprom által küldött válaszból. Tehát puccs is volt meg nem is, miniszterelnökünk alá is írt meg nem is.

Mint ismeretes Fideszék 2006-ban a Parlamentben leszavazták a Gyurcsány-kormány államigazgatási reformjához szükséges Alkotmánymódosítási javaslatát. Ez nem zavarta Orbán Viktort abban, hogy 2009 februárjában egy londoni lapnak nyilatkozva, a magyar reformokat sürgesse. Az egészségügyi és felsőoktatási reform általa történ meghiúsításáról azt mondta, hogy nem azzal, hanem ahogy ő tenné, a „bürokrácia” lefaragásával, azaz az államigazgatás reformjával kellett volna

kezdeni. Valaki meg tudja fejteni ezt a magyarázatot? Az államigazgatási reform- javaslat 2006-ban került benyújtásra – és persze általuk történt leszavazására,- míg az egészségügyi és felsőoktatásira csak 2008 februárjában került sor..A megfejtés egyszerű: A Fidesz vezére sunyi módon elhallgatta, hogy ő az előbbit leszavazta, tehát hazudott. Igaz mint külföldi követek előtt nyilatkozta „Ne arra figyeljenek amit mondok, hanem arra amit teszek” Ez ugye magyarul azt jelenti, hogy amikor beszél akkor hazudik, amit tesz az meg egyenesen tragédia az ország és népe számára.

Arra is sokan emlékezhetnek, hogy a 2010-es választások előtt..2009. májusában a Fidesz elnöke kijelentette: .. az európai parlamenti választás tétje, hogy “meg tudjuk-e védeni az országot ezzel a Bajnai-féle megszorító csomaggal szemben. „Sőt felelősségre vonással is megfenyegette a Bajnai – kormány válságkezelő költségvetését készítőket, és az azt megszavazó képviselőket.

Aztán kormányra kerülésük után közvetlenül, a Fidesz két vezető politikusa Kósa Lajos és Szijjártó Péter a gazdaság csődjéről, a göröghöz hasonló helyzetére utaló nyilatkozatokat tettek, amire a forint és a tőzsde azonnal zuhanni kezdett.

Vajon Orbán Viktor 2010 novemberére már elfelejtette, hogy ő és alvezérei pár hónappal azelőtt miket nyilatkoztak? Avagy megint a varázslat: még sem volt csőd? Azaz csőd is volt meg nem is? No már csak azért, mert 2010. november 11-én a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak azt mondta, hogy „Európában senki nem tett annyit az államháztartás egyensúlyának helyreállításáért – és adott választ a válsághelyzetre –, mint az ország két utolsó kormánya,… ezért kijárna, hogy „a külföld kalapot emeljen”.

No persze Orbán a két utolsó kormány alatt nem Gyurcsány és Bajnai kormányát hanem – a sikerből rész akarván – Bajnaiét és saját kormányát értette. Ezért a külföld kalapemelését követelte. Mint tudjuk több jeles személyiség még Obama elnök is „kalapot emelt” – azaz Bajnainak gratulált – még Orbán kormányra kerülése előtt – a sikeres válságkezeléshez.

Aztán megint jött az aláírás: 2014. jan.14.- én Orbán Viktor és Putyin elnök aláírták a magyar- orosz államközi szerződést, amely két új paksi atomerőművi blokk építését és hozzáértők szerint az ország hosszú időre történt eladósítását foglalja magába.

Most meg itt van egy újabb aláírási probléma. Igen az a bizonyos menekültkvóta ami ellen minden rendelkezésére álló eszközzel és módon – még népszavazás kezdeményezésével is – tiltakozik, félelmet keltve hergeli ellene a lakosságot.
A 2016. február 20. tudósítások viszont arról számolnak be, hogy
a brüsszeli csúcstalálkozó záródokumentumai között ott a menekültek más, uniós országokba áthelyezését tartalmazó nyilatkozat, és ezt az uniós országok minden vezetője, köztük a magyar miniszterelnök is aláírta. Aztán a kormány részéről mindenféle magyarázat: Szóvivők szerint nem azt írta alá, meg egyebek. Egyszóval ” alá is írta meg nem is.”

2016. február 26., (MTI) – A Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke szerint a kötelező betelepítési kvótáról szóló népszavazás azért is hazug, mert a kormány már tavaly érdemben megkezdte a menekültek betelepítését, 508 embert befogadott. Ennek több mint felét a kerítés építése után, de idén januárban újabb ötvenet, vagyis egy őszi népszavazás idejére Magyarország már teljesítheti az egész 1294 fős kvótát.
Egy EU-s politikus szerint Népszavazást tartani arról, hogy befogadjanak-e 1294 embert, ennek a döntésnek ideológiai okai vannak, és nem a források vagy a kapacitás hiánya indokolja 

A miniszterelnök furcsa módon azt állította, hogy ezer ukrán menekültet befogadott az ország aminek azonban sehol semmi nyoma.

Ferenc pápa február 28 -án üzent Orbán Viktornak: a római Szent Péter téren vasárnap délben elmondott imájában. a migrációs válsággal szemben minden nemzet együttműködését és a terhek egyenlő megosztását szorgalmazta.

a
Kategóriák