2016. június archívum

Az Alkotmány /Alaptörvény/ kötelez

Az Alkotmány /Alaptörvény/ kötelez
NOL-blog 2014.nov.23.
A Fidesz az elvesztett választások után az „ott tartunk be a kormánynak ahol tudunk” politika jegyében 2006-ban a Parlamentben leszavazta a közigazgatási, 2008-ban pedig népszavazással hiúsította meg a felsőoktatási és egészségügyi reformot, amivel évi több száz milliárdos többletkiadásra kényszerítette Gyurcsány Ferenc kormányát. Orbán Viktor azt hirdette, hogy a „reformok csak a pénzbehajtást szolgálják,” Ugyanakkor Demján Sándor bankár vállalkozó kiszámolta, és 2009 februárjában az MTV -ben elmondta nekünk, hogy „ha végrehajtottuk volna a reformokat a mainak a duplája lehetne a keresetünk”.

Mindezek ellenére a Fidesz médiahada – a Fidesz vezérek gyűlöletbeszédeit közvetítve – azt a hazugságot sulykolta az állampolgárokba, hogy a szocik és szövetségeseik eladósították, tönkretették az országot. Kihasználva, hogy a 2007. évi szárazság okozta gyenge mezőgazdasági eredmény, majd a 2008 – as világgazdasági válságból eredő károk miatt a kormány megszorításokra kényszerült, fokozta a kormányellenes hangulatkeltést,

E mellett „pártkatonái” baloldali politikusok ellen mondva csinált ürügyek és hamis vádak alapján büntető eljárást kezdeményeztek, egy-egy ügyből „ kirakatpert” rendeztek, azt a látszatot keltve, hogy a korrupció csak a baloldalon létezett. Mára kiderült, hogy ezen ügyek szereplőinek nagyobb részét a bíróság felmentette és az un. „reklámszatyor ügy” is elenyészett.

A még független Kovács Tamás vezette legfőbb ügyészség 2009 nyarán kimutatta, hogy a politikusok ellen folyt büntetőeljárások között van kormányoldali, ellenzéki és független csaknem egyforma arányban. Ám ha kormánypárthoz tartozó személy ellen folyik eljárás, akkor azt az ellenzéki sajtó napirenden tartja, a másik oldalon viszont ez nem jellemző.

Orbán Viktor és társai a jelzett politikájukkal tudatosan félrevezették, becsapták a magyar lakosságot. 2010-ben az un. Kubatov – listákkal törvényt sértve, szervezték a választókat, így szerezték meg a parlamenti kétharmadot.

Négy éves regnálásuk alatt pedig, a jogállam lebontásával, az egy párti Alaptörvény megalkotásával létrejött a „Centrális erőtérből” irányított „Parlamentáris diktatúra” azaz a hatalom kizárólagos birtoklása. Ezt pedig saját Alaptörvényük is tiltja. E szerint: “Senkinek a tevékenysége nem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére, illetve kizárólagos birtoklására.”

Éppen ezért az Alaptörvény feljogosít, sőt kötelez mindenkit az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton való fellépésre, azaz a választáson való részvételre, mi több, a Fidesz leszavazására.

Miután ez nem történt meg, tovább folytatódik a törvényre emelt korrupció, a nép egyre nagyobb rétegeinek elszegényedése, az ország elszigetelődése.

A kérdés: meddig tűri a nép? Elérkezett a tűréshatár?

a
Kategóriák