2016. október archívum

„ Nyócévezés”

                                               „ Nyócévezés”
2016 október 20

Orbán Viktor kormánya az „ál népszavazási” kampányban ismét elővette a már jól bevált Goebels-i módszert / ”Egy hazugságot addig kell ismételni, amíg a nép igaznak nem hiszi”/A Fideszes aktivisták, akik „nemmel”szavazásra buzdították az embereket előszeretettel „nyócéveztek”. Gyanítom, hogy egyik-másik fiatalabb hölgy-aktivista nem is tudta mit jelent, de hát az eligazításon azt hallották azt kell mondani, hát mondták.

De mit is jelent a „nyócévezés”? A Fidesz retorika szerint a nyolc év – azaz 2002 és 2010 közötti években – az un.”ballib” /Medgyessy, Gyurcsány és Bajnai/ kormányok eladósították, tönkretették az országot. A Fidesz a magyar nagytőke segítségével kiépített média hadával ezt sulykolta a lakosságba és mivel a demokratikus kormányok – jórészt a közbejött világgazdasági válság okozta megszorítások miatt- nem tudták kellően ellensúlyozni a hazug propagandát – el is érte a kívánt eredményt. A tájékozatlan tömegekbe mélyen beivódtak a jelzett hazugságok azaz, hogy a baloldali kormányok tönkretették az országot. A Fidesz-KDNP hatalom minden kritikára a „nyócévezéssel” válaszolt és még hat éves regnálásuk után is ezt szajkózza. Még bizonyos „ellenzéki”politikusok is hajlamosak elfogadni, hogy a baloldali kormányok rossz kormányzása tette lehetővé a Fidesz kétharmadát./ Innét aztán az un. „gyurcsányozás”/

De mi a valóság? Mi és miért történt az un.”nyócév”alatt? Hogyan indult az a bizonyos nyolc év?

A F. Times londoni lapban jelent meg – az Orbán Viktorral készített interjú bevezetőjeként – 2009 februárjában: ”Orbán Viktor kormányát független közgazdászok bírálták, amiért pénzszórással fejezte be megbízatását. Ez előkészítette a talajt a következő szocialista kormányok számára a mértéktelen hitelfelvételekhez, amelyek hozzájárultak Magyarország jelenlegi pénzügyi válságához.”

Miről is van szó? Az Orbán – kabinet, félve a választások elvesztésétől, 2001 – 2002 – ben nagyvonalú „osztogatásba” kezdett. Lásd: a 12 állami gazdaság /törvénytelen/ elprivatizálása sok milliárdos hitelgaranciával, aztán „Szekércsárda ügyek”, vagyis fedezet nélküli hitelek nyújtása „közelieknek”, bevezették a 30 milliós kedvezményes lakáshitel akciót, jelentősen növelték a köztisztviselői béreket és még nyugdíjat is emeltek. Ugyanakkor „elfelejtették” fizetni a kismama pótlékot és a rendvédelmiek ruhapénzét. Ezeken kívül: – az EU – s követelményeknek megfelelően, az államháztartási hiányba, a Medgyessy – kabinetnek már be kellett számítani az autópálya építés költségeit, a több százmilliárdos állami garanciavállalást, amit az Orbán – kormány kötött és ugyan úgy, mint az autópálya kiadásokat- megsértve az államháztartási törvényt a költségvetésen kívül kezelt. Mindez a szakértők szerint mintegy 300 milliárdos plusz terhet rótt az államháztartásra, a Medgyessy – kormány büdzséjét terhelte.

Mint ismeretes a Medgyessy – kormány ennek ellenére 50 %- al emelte a közszféra dolgozói béreket, egy tételben egyetemlegesen kifizette az Orbán-kormány által elvett nyugdíjakat, emelte a családi pótlékot és egyéb jóléti intézkedéseket hajtott végre.. A versenyszférában is jelentősen emelkedtek a bérek. A lakosság azt remélte, hogy mindössze akarni kell, és folytonos lesz a jövedelmek rohamos emelkedése. Azonban rövidesen egyensúlyi problémák jelentkeztek, a kormány megszorításra és hitelfelvételre kényszerült. /Orbán Viktor mondta a Batthyány körben: „A 2002-ben hatalomra került kormány politikai bűnt követett el, amikor külföldről felvett hitelekből jóléti kiadásokat finanszírozott.” Ha ez igaz, akkor a Fidesz „bűnrészese” a Medgyessy- kormánynak, hiszen ezen kiadásokat a Parlamentben megszavazta /

Elterjedt és elfogadottá vált egy olyan felfogás, hogy a gazdaság teljesítménye nem tudta fedezni a jóléti kiadásokat.

A kérdés az, hogy miért nem tudta? Tudta volna?

Erre nem mástól mint – Orbán Viktor „jobbkezétől „- Matolcsy Györgytől kaphatunk választ. Attól a Matolcsytól, aki jelen időszakban a Magyar Nemzeti Bank elnöke. Egyszóval Matolcsy uram többek között a következőket írta le 2004-ben: „ 2002 és 2003 együtt negyvenszázalékos reálkereset-emelkedést hozott a közszférában, és közel harmincszázalékos növekedést a gazdaság egészében… Nem kell megijedni a növekvő inflációtól és az emelkedő államadósságtól, mert beindul az európai konjunktúra, és az majd megjavítja szépen a magyar makrogazdasági adatokat. Tanácsolta Medgyessy Péter miniszterelnöknek / vg. hu 2004. 1. 21./

Gazdasági elemzők szerint azonban: „Magyarország nem tudott profitálni az európai fellendülés hasznából, mert a Járai vezette Jegybank …rabul ejtette a magyar gazdaságot.” Indokolatlanul magasan tartotta az alapkamatot, ami plusz terhet jelentett a gazdaságnak, növelte a költségeket és a hiányt, – főleg a kis és közép vállalatokat sújtotta és ennek lett következménye, hogy a lakosság svájci frank-alapú hitelekben eladósodott”/Járai Zsigmond az első Orbán-kormány pénzügyminisztere, majd 2001március 1. – 2007március 1-ig az MNB elnöke/.

Békesi László volt pénzügyminiszter 2004 – ben a 168 Órának nyilatkozta:” A kormány tehetetlenül áll az elhibázott monetáris politikát űző Jegybankkal szemben. A Jegybank sorozatosan követ el elképesztő szakmai hibákat, többnyire politikai célzattal. Ki sem mutatható az utóbbi három évben hány ezermilliárdos kárt okozott a Jegybank a magyar gazdaságnak.”

Ezek után kimondható, hogy nagy hiba és felelőtlenség olyan embert a független Jegybank élére állítani, aki szakmailag alkalmatlan a feladatra, mert nagy károkat okoz az országnak. Ha pedig, mint a szakértők fogalmaztak „politikai rosszakarat” állott a háttérben, tehát Járai, mint Fidesz pártkatona tudatosan, nagy károkat okozva tett keresztbe a kormánynak, és a magyar gazdaságnak, az meg súlyos bűn a magyar néppel szemben.

A „nyócévezés” következő fejezetét a 2006-2010 év közötti időszak eseményei jelzik.

Fideszék a 2006-os választások elvesztése után nem titkoltan fogadkoztak: „Ott tartunk be a kormánynak, ahol tudunk!”E politika jegyében akadályozták meg a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök által az un. „őszödi beszéd”-ben meghirdetett reformokat. Erre utalva nyilatkozta Demján Sándor – közismert nagyvállalkozó és bankár – 2009 februárjában: „Ha végrehajtottuk volna a reformokat a jelenleginek duplája lehetne a keresetünk”

Miről is van szó? Elsősorban az államigazgatási, a felsőoktatási és az egészségügy reformjáról. 2006 júliusában,– mivel Gyurcsányéknak nem volt 2/3-os többsége a parlamentben, a Fidesz – érdemi indoklás nélkül – leszavazta az ehhez szükséges alkotmánymódosító javaslatot, amellyel évi 4-500 milliárd forint többletkiadásra kényszerítette Gyurcsány Ferenc kormányát.

Mint köztudott, Orbánék a felsőoktatási és egészségügyi reformot- az Alkotmánybíróság segítségével- a 2008-as szégyenletes népszavazással akadályozták meg. Ma már látható, hogy mekkora a kár amit okoztak Ha 2009-ben duplája, ma már triplája lehetne a keresetünk na és persze a nyugdíjunk.

Lehet „nyócévezni”!

a

Közszolgák lapáton?

Közszolgák lapáton?
168 óra
2014. október 23

Olvasom a 168 órában,Jön a tömeges leépítés a közszférában?/2014.Október 15./
Valami készül a közszférában mert a kormányfő többször beszélt arról, hogy nagy változások várhatók. Varga Mihály után Kósa Lajos is nagyszabású költséglefaragásokról beszélt. Kósa szerint sokat nyerhetnénk, ha a bürokrácia költségei a jelenlegi 10,6 százalékos GDP-szintről az uniós átlagra, 5 százalékra csökkennének.
2 012-ben az IMF -delegáció állítólag rögzítette: a közalkalmazottak száma Magyarországon legalább negyven százalékkal magasabb, mint amennyire a feladatok ellátásához szükség van. Ha ez így van, a körülbelül 650-660 ezer fős közszférából több mint negyedmillió embert kellene meneszteni ahhoz, hogy feladatarányos legyen a létszám….”
Nem tudni mi indította Orbánékat e nagyszabású költséglefaragó akcióra. és miért éppen most. Egyik ok lehet az, hogy az apparátus Orbánék alatt igencsak felduzzadt, a másik a gazdaság gyenge teljesítménye.
A
valóság az, hogy hazánk közigazgatásra fordított – az EU átlagánál magasabb kiadásai régóta ismertek. Csökkentése érdekében Magyarország hét régióra osztását – elsősorban az Európai Unió statisztikai alapon /NUTS/nyugvó támogatási rendszere miatt – 1999-ben az első Orbán – kormány idején végezték el. A végrehajtását azonban, társadalmi konfliktusoktól tartva nem merték felvállalni.
Ezt a második Gyurcsány- kormány kísérelte meg 2006 júliusában, ám a Fidesz – mivel Gyurcsányéknak nem volt 2/3-os többsége a parlamentben,– érdemi indoklás nélkül leszavazta az ehhez szükséges alkotmánymódosító javaslatot. A közigazgatás reformja így elmaradt. A következményeket maga Orbán Viktor érzékeltette, amikor 2009 februárjában egy londoni lapnak nyilatkozva a magyarországi reformokat sürgette./?/ Azt mondta, hogy az államszerkezet átalakításával a jelenlegi /2009-es/ 8 százalékról 6 % – ra, az EU-átlagra csökkentené a bürokráciára fordított kiadásokat./Elhallgatta, hogy 2006-ban már leszavazta/ Ha ez így igaz, Gyurcsányék javaslatának leszavazása, a reform elmaradása miatt – az akkori GDP arányában – évi 400 milliárd forint az államigazgatásra fordított többletkiadásunk. Most 2014-et írunk. Könnyen ki lehet számolni, hogy nyolc év alatt – csak ebben a vonatkozásban – mekkora kár érte az országot és a lakosságot. Lehet „nyocévezni”!

Megjegyzés: Ez a cikkem a 168 óra jelzet számában jelent meg. Mivel Not found? Ezért ide mentettem.

a

Kinek jár a kalapemelés?

                       Kinek jár a kalapemelés?

                    168 óra online 2010.dec13.

Orbán Viktor november 11-én a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak azt mondta, hogy Európában senki nem tett annyit az államháztartás egyensúlyának helyreállításáért – és adott választ a válsághelyzetre –, mint az ország két utolsó kormánya. (Tehát a Bajnai- és a Fidesz-kormány.) Hozzátette, hogy a drasztikus intézkedéseket sikerült sztrájkok és tiltakozó megmozdulások nélkül bevezetni, ezért kijárna, hogy „a külföld kalapot emeljen”.

Orbán Viktor elvárásaival szemben több híradás szól arról, hogy a „külföld” igenis kalapot emelt – még az ő kormányra kerülése előtt –, a magyar (Bajnai-) kormány válságkezelő intézkedéseit méltatva. Az Európai Bizottság elnöke például így fogalmazott: „Magyarország helyes, megfelelő intézkedéseket tesz a gazdaság »megfordítására«, vagyis a fellendülés irányába terelésére.” A 2010. június 4-i tudósítások pedig kiemelik, hogy az USA elnöke gratulált Bajnai Gordonnak a Magyarországot sújtó gazdasági válság sikeres kezeléséhez: „Az ön gyors és fegyelmezett intézkedései példaként szolgálhatnak azon országoknak, amelyek hasonló fenyegetésekkel néznek szembe.” Megjegyzendő, hogy Barack Obama gratulációja éppen akkor futott be, amikor Kósa Lajos és Szijjártó Péter a lehető legsötétebb képet rajzolta népünk elé a magyar gazdaság és a közpénzek állapotáról.
Egészen más képet mutatnak a korábbi híradások, amelyekben többek között olvasható: „A Fidesz elnöke szerint Magyarországnak ebben az új helyzetben nem válságkezelésre van szüksége, mert a válságkezelés tulajdonképpen a válság konzerválása.”
A NOL/MTI 2009. május 13-ai száma pedig arról tájékoztat, hogy egy EP-választási gyűlésen a Fidesz elnöke kijelentette: a kormány ma az országban nem válságkezelő, hanem válságmélyítő programot képvisel… ezért az európai parlamenti választás legfontosabb tétje, hogy „meg tudjuk-e védeni az országot ezzel a Bajnai-féle megszorító csomaggal szemben”. A sort folytathatnánk.
Akik hatalomra juttatták, vajon emlékeznek-e arra, hogy a Fidesz vezére felelősségre vonással fenyegette meg a Bajnai-kormány költségvetését készítőket és az azt megszavazó képviselőket? Kormányra kerülve pedig most úgy nyilatkozik, mintha neki és kormányának is érdeme lenne a sikeres válságkezelés, és neki is kijárna a „külföldi kalapemelés”…

Kommentek:

Kiskacsa 2010-12-15 10:47:37   #3
Emelem kalapom Almási József elött!
Vajon meg tudjuk védeni az országot az átváltozó művészektől?

Latomas 2010-12-13 16:20:05   #2
Ez a magyar kisbetűs társadalom, úgy látszik, hogy az ostoba és irigy, tömegek birkahadának ez jó. Több milliárdnyi pénzösszegekkel megfizetni a demagóg vezetőket. Legalább, józan paraszt lenne az ország, de az is lehet, hogy rendszerváltáskor ezt az “intézményt” is felszámolták. Most már meg amúgy mindegy, mert fizetni kell, ha tetszik hanem

Mapolg 2010-12-13 10:31:35   #1
Úgy látszik, hogy az Orbán kormány nem a nemzeti együttműködés, hanem a nemzeti pofátlanság kormánya.

Megjegyzés : A cikk a 168 óra jelzett számában jelent meg. Mivel ott nem elérhető átmentetem ide,

a

Kik sértették meg a magyar népet?Kik sértették meg a magyar népet?

Népszabadság| 2011. február 25.

Az Európai Parlamentben – a médiatörvény kapcsán – elhangzott bírálatokra Orbán Viktor úgy reagált: ..a magyar nép megsértése, ha… kétségbe vonják az ország demokratikus elkötelezettségét. … Önöket csúnyán rászedték!” Február 14- én pedig a parlamentben mindezt elismételte, és a külföld kritikáját az ország elleni támadásnak nevezte.
A megtévesztett magyarok el is hinnék állításait, ha eszükbe nem jutna, hogy hivatalba lépésük óta folyamatosan szegték meg a „demokratikus elkötelezettséget”. Intézkedések sorát hozták, melyekkel ők sértették meg a magyar emberek sokaságát.
Hogy csak a fontosabb „sértéseket” említsük:
– Meggondolatlan nyilatkozataikkal „gyengítették” a forintot, sokmilliárdos kárt okozva az országnak, emelkedtek az üzemanyagárak, devizahitelek tízezrei dőltek és dőlnek be, ami sértő sok magyar emberre.
– Visszamenőleges törvénnyel adóztatnak úgy, hogy az ő kormányzásuk idején felvett tízmilliókat ne kelljen visszafizetni!
– Megcsonkítják Alkotmánybíróság hatáskörét.
– Sérti a magyar embereket, hogy a válságadó bevezetésének hatására nőtt a banki szolgáltatások és a villamos energia ára.
– Sértés a magyar társadalomra nézve, hogy nemzeti együttműködést hirdettek, ugyanakkor megszűnik az érdekegyeztetés.
– Az egységes 16 százalékos személyi jövedelemadó bevezetésével a jövedelmeket a jómódúak javára csoportosították át, mely intézkedés különösen sérti az alacsony jövedelműeket.
– Az adó átalakítás okozta bevételi kiesést a magánnyugdíj pénztárak vagyonával akarják pótolni, lényegében kényszerítették az embereket a magánpénztárból való kilépésre, ami a legalapvetőbb emberi jog megsértése.
– Súlyosan sérti a szólásszabadságot az elfogadott médiatörvény, amivel cenzort ültettek a média nyakára saját pártjuk komisszárjaival.

Ez utóbbival telt be a pohár, ami a kemény bírálatokat kiváltotta. A miniszterelnök azt mondja a bírálóknak „önöket csúnyán rászedték”! Ugyan kik szedték rá? Valakik – nyilván a hazai szocik. Ez a feltételezés sok magyar ember, és a Fidesz politikáját bíráló EU-képviselők megsértse.
A jelzett médiatörvénnyel Orbán Viktor politikájának bírálóit akarja kiiktatni. Ennek csak egy oka lehet. Fél a bírálatoktól.
Ha egyenes beszédet, és nyílt politikát folytatna, nem lenne mitől félnie. Ehelyett folytatja a kettős beszédet. Mást mond idehaza a „zembereknek”, és mást külföldön. Az EU-ban kijelenti, ha kifogások merülnek fel, hajlandó módosítani a törvényt, utána meg úgy nyilatkozik harcolni fog annak érvényre juttatásáért.

Most hogy az EU elnöki tisztére lépett, az lenne kívánatos, ha nem a demokratikus normákat sértő politikája miatti bírálatok jegyében telnének a tanácskozások, hanem az Európai Unió éppen elég gondjára keresnének és találnának közös megoldást. Keresnek és találnak is. Lehet, hogy nélküle?


Megjegyzés: Ez az írásom a Népszabadság fent jelzett számában jelent meg. Miután ott az ismert körülmények miatt nem érhető el ide átmentettem

A média kivégzése

  1.    A média kivégzése
  1. Népszabadság| 2010. december 14.

Nincs új a nap alatt. A sajtó és az igazságszolgáltatás kisajátítására való törekvések már a rendszerváltáskor jelentkeztek. 1991 őszén az MDF akkori frakcióvezetője, Kónya Imre elhíresült dolgozatában javasolta, hogy „a közmédiát a koalíció médiájává kell tenni, a saját embereinkkel kell betölteni minden pozíciót…”. Ellenpólusként jött létre akkor a Demokratikus Charta. Orbán Viktor ekkor még azon csodálkozott, „hogy a politikai kultúrának Magyarországon – másfél évvel a választás után – még mindig létezhet olyan mérhetetlenül alacsony színvonala, mint amilyet Kónya Imre művel” (Interjú Orbán Viktorral, 168 Óra, 1991. november 12.).
Annál meglepőbb a fordulat, amit az első Orbán-kormány működésében tapasztalhattunk. Ahogy Tölgyessy Péter írta:
„A Fidesz energiáinak nagy részét politikai riválisai médiahátországának, gazdasági erejének megtörésére és saját klientúrájának építésére fordította”.

A Fidesz médiabirodalom- és klientúra építése – egyes nagytőkések segítségével – 2002 után folytatódott. Ma már látható, hogy választási győzelmét is javarészt ennek a médiabirodalomnak a közreműködésével, sokszor a médiatörvény és etikai kódex figyelmen kívül hagyásával, a lakosság félrevezetésével tudta elérni. Ennek legjellemzőbb példája Gyurcsány Ferenc miniszterelnök őszödi beszédének manipulált közreadása, ami aztán a Fidesz kampányának egyik fő momentuma lett.

Érdemes felidézni a közreadás harmadik évfordulóján – 2009. szeptember 17-én – Zsolt Péter médiaszociológus Népszavának adott nyilatkozatát: „…ha a Magyar Rádió munkatársai jól kommunikálják a helyzetet, a magyar társadalom kevésbé radikalizálódott volna… etikai szabály, hogy egy összeállításban azt kell visszaadni, amit az illető szólásában kifejezésre akart juttatni. Ha egy újságíró ismerte az őszödi beszéd teljes szövegét és azt gondolta, hogy az a beszéd lényege, hogy »hazudtunk reggel, éjjel meg este«, akkor ugyan etikai vétség nem állapítható meg, (?) ám mindenképpen szerencsétlenül járt el… elképzelhető az is, hogy… szándékosan manipulált”.
Az Újságírói etikai kódex szerint: „Kimeríti az etikai vétség fogalmát, aki… –más szellemi termékét eltorzítva idézi, a torzítást valóságosnak tüntetve fel; – a szerző beleegyezése nélkül közli alkotását, vagy megváltoztatja annak tartalmi elemét, illetve egyetértése nélkül azt méltatlan környezetbe helyezi”. Továbbá „… az újságíró köteles mérlegelni, hogy a feltárt tények nyilvánosságra hozatala veszélyezteti-e mások életét, sérti-e személyiségi jogait, jogos érdekeit”.

Megjegyzés: Mi után 2016 október 8-án felfüggesztették a Népszabadság megjelenését ezen írásomat ide mentettem

Kósa uram keresztény értékei.

Kósa uram keresztény értékei.

Kósa Lajos a Fidesz frakció vezetője az elbukott népszavazás után nagy szónoklatot tartott a Parlamentben a keresztény Magyarország ezeréves hagyományairól a keresztény értékekről, amit szerinte a migránsok veszélyeztetnek. Gyanítom, hogy Kósa uramnak igen kevés ismeretei vannak a keresztény értékekről. Mert fel lehet tenni a kérdést, hogy Jézus tanításaiban hol található olyan tétel amely gyűlöletre uszít és harci kutyákkal támad a terroristák népirtó háborúja elől menekülő emberek ellen? Avagy milyen keresztény érték az, hogy egy jobboldali magyar újságíró „Demens vénember vagy gazember.”  jelzővel illeti Ferenc pápát Isten földi helytartóját? Kósa uram bizonyára azt sem tudja, hogy a Kereszténységet Nyugat-ról „importálta” István királyunk amely feltétele volt az ország fennmaradásának. Ez az álnépszavazás meg országunknak az európai közösségből való kivezetését, bomlasztását célozta. Első királyunk nem véletlenül tanácsolta fiának Imre hercegnek: „.. az egy nyelvű és egy szokású ország gyenge és esendő. Ennélfogva megparancsolom neked, fiam, hogy a jövevényeket jóakaratúan gyámolítsad és becsben tartsad, hogy nálad szívesebben tartózkodjanak, mintsem másutt lakjanak. Ha pedig le akarnád rombolni, amit építettem, vagy szét szórni, amit összegyűjtöttem, kétségkívül igen nagy kárt szenvedne országod. ..

Aztán bizony Kósa uraméknál egyetlen „migráncs” sem akart letelepedni. Annál több – köztük bűnöző – idegen kapott – az államnak azaz a Fidesz_KDNP hatalomnak hasznot hozó – un. „letelepedési kötvénnyel” tartózkodási engedélyt.Milyen keresztény értékre vall mindez?
Aztán meg az „ezeréves keresztény értékekbe” beletartozik a tudósok – Galilei, Giordano Bruno stb.- üldözése , máglyán való elégetése..
Talán kevesen tudják, hogy II.János Pál pápa 2000-ben bocsánatot kért a kereszténység azaz a római katolikus egyház „bűneiért” Mert volt egy kor amikor egész Európa és a világ az inkvizíciótól rettegett. Milliók pusztultak el a vallási háborúkban. Ezt a bocsánatkérést Ferenc pápa Bolíviában 2015-ben elmondott beszédében megismételte.

Egyszóval így állunk azokkal a keresztény értékekkel az Úr 2016. évének október havában

Október másodika üzenete: Aki tűzzel játszik, könnyen megéghet.

Október másodika üzenete: Aki tűzzel játszik, könnyen megéghet.

Nincs tovább a magyar „zemberek” akaratával való takaródzás Orbán az elbukott kényszer ál-népszavazásával eljátszotta a minduntalan hangoztatott, őt támogató magyar népakaratot. Ha az EU-t szapuló és bomlasztó nézetei és szólamai miatt sarokba szorították, akkor mindig az őt megválasztó magyar emberek akaratára, azok megsértésére hivatkozva vágott vissza. Mostantól kezdve nincs erre sem jogi sem erkölcsi alapja. A tűzzel játszott – nem először- de most megégett. E mellett az embertelen gyűlöletszító kampánnyal eljátszott a magyar adófizetők pénzéből 15-20 milliárd forintot.. Mi mindenre jutott volna ebből a pénzből? .Mint ismeretes az egészségügyben, az oktatásban és nem utolsó sorban a gazdaság élénkítésében is lett volna helye. Ő azonban a saját és csatlósai hatalmát próbálta az álnépszavazással megerősíteni, egyben a migránsokkal való félelemkeltéssel az ország bajait eltussolni. Eltussolni, hogy az európai országok közt elsők között vagyunk a korrupció tekintetében, utolsók a gazdasági versenyképességben és a bérezésben. Már a románok és a bolgárok is megelőztek bennünket.

Sokan voltak akik reménytelenek látták, hogy belátható időn belül leváltható lesz Orbán Viktor és csapata. Azzal, hogy most elbukták ezt a népszavazást, visszatérhet az emberekbe a hit, hogy le lehet váltani őket és meg lehet szüntetni azt az áldatlan állapotot amibe sodorták az országot

Kategóriák