2017. január archívum

Miért támadja Soros Györgyöt Orbán és csapata?

Miért támadja Soros Györgyöt Orbán és csapata?

A Fidesz-KDNP hatalom – azaz Orbán Viktor és csapata napjainkban különféle összeesküvésekkel vádolja és közellenségnek állítja be Sorost Györgyöt.

Azt a magyar származású gazdag amerikai üzletembert, aki

a rendszerváltás előtt anyagilag segítette a Fideszt az elindulásban. Az akkori támogatottak közül többen ma is a Fidesz meghatározó politikusai… Orbán Viktor például 1989-ban kapott oxfordi tanulmányutat, de korábban a Soros Alapítvány támogatásával működő Közép-Európa Kutatócsoport munkatársa is volt.

Azt a Sorost Györgyöt támadják, akinek lényegében a hatalomra jutásukat köszönhetik, aki 2010 októberében egymillió amerikai dollárt adományozott az ajkai vörösiszap-katasztrófa károsultjainak megsegítésére Tehát saját maguk – és országunk – jótevőjét szidalmazzák, amely nem eléggé elítélhető, erkölcstelen magatartás. De valójában mi is az oka annak hogy most mindent elkövetnek jótevőjük /jótevőnk/lejáratására.?

Soros György a demokrácia híve és elkötelezett harcosa. Közzétett munkáiban azt vallja, hogy a globális integráció előnyeinek megőrzője az un. „nyitott társadalom” lehet, amely a demokrácia pozitív vonásaival írható le: a törvények uralma; az emberi jogok, a kisebbségek és a kisebbségi vélemények tisztelete; a hatalom megosztása; továbbá a piacgazdaság. Kimutatja, hogy ennek megvalósítását akadályozza az un. laissez-faire irányzat amely ellenzi az állami beavatkozást a gazdasági folyamatokba, a nacionalizmus /nemzeti szűklátókörűség/és a fundamentalizmus./Indoklás nélküli elutasítás./ Ezért szükségesnek tartja a szorosabb nemzetközi együttműködést, ezt elősegítő, főként ellenőrző szervezetek intézmények létrehozását. Javaslatai megvalósítása céljából Nyílt Társadalom néven alapítványt hozott létre Hosszú ideje támogatást nyújt menekülteket és migránsokat segítő szervezeteknek.

Mindez azonban ellenkezik a Fidesz-KDNP együttes „illiberális demokráciának” nevezett hatalomgyakorlási felfogásával, ami azt jelenti, hogy meg vannak a demokrácia intézményei ezek élén azonban saját emberei „pártkatonái” ülnek, miáltal megvalósult a hatalom kizárólagos birtoklása, amit saját alkotmányuk azaz alaptörvényük is tilt.

Az ily módon – alaptörvény ellenesen – hatalmat gyakorlók nem szeretik és mindent meg is tesznek, törvényeket is hoznak – azért, hogy hatalmukat ne korlátozza, ne ellenőrizze, de ne is kritizálja senki.

Ezért támadják többek között a civil szervezeteket és egyre brutálisabban korlátozzák a sajtó szabadságot. Sok milliárdot költve saját kommunikációjukra, kisajátítva a közmédiát is,- olyan médiabirodalmat teremtettek, amellyel minden kritikát képesek lehengerelni, a lakosságot érdekeiknek megfelelően befolyásolni, jó részét fanatizálni

Jól mutatja ezt a körmendi példa, ahol egy vallási közösség Soros bérencnek nevezi saját plébánosát, aki vallása tanításai szerint eljárva próbál segíteni és a fagyhaláltól megmenteni néhány szerencsétlen menekültet.

Itt tartunk és így vagyunk eleresztve az úr 2017. évének január havában.

Ha valamit üzenni lehet a körmendi plébánost szidalmazóknak: ISTEN NEM VER BOTTAL!

2017. január 18.

a
Kategóriák