2017. március archívum

“Tovarisi konyec”

Tovarisi konyec”

/Buszmegállóban/

Olvasom Madarász Anna „Buszmegállóban” című írásait. Emberi sorsokról, olykor tragikus életutakról szólnak. Jó magam is utazom autóbusszal, szülőfalumban várok rá a megállóban. Délután fél három körül az idő, . mind a két oldalról egymás után érkeznek kisbuszok és szállnak ki belőle a délelőttös műszak dolgozói jobbára fiatalok. Nyugdíjas korú jól szituált asszony áll mellettem és megjegyzi: ilyenkor érzi az ember, hogy jó nyugdíjasnak lenni, mert ezeket nagyon kihasználják ám a munkáltatóik a fizetés meg igencsak kevés. Aztán mindkettőnknek szinte egyszerre jut eszébe és szólunk róla, hogy bizony az „átkos”-ban amíg meg volt a tsz. nem kellet a faluból elutazni, mert minden felnőtt ember munkát talált ott. A 2000 fő körüli lakosságból 5-600 fő dolgozott a szövetkezetben. A tsz. meg segítette őket, de támogatta a közintézményeket, óvodát, iskolát stb. Jó közösség alakult ki és rendszeres közösségi élet folyt. Vitték kirándulni az ország minden tájára meg üdülni a tagokat és családjaikat A rendezvényekre meghívták a kívül állókat az állami alkalmazottakat is. Beszélgető társam meg is jegyezte, hogy bizony ez a közösség és közösségi élet most nagyon hiányzik. A közösségben erő volt az emberek egymást segítették. Az állami támogatás mellett a tsz is támogatta a házépítéseket, új utcasorok épültek kalákában nem is akármilyen házakkal. /Ami az óta épült egy kézen meg lehet számolni/

Közben megérkezett a buszunk beszélgetésünk abbamaradt. Folytatom azzal, hogy a tsz. megszűnésének körülményei igen tanulságosak. A volt elnöke azt mondta nekem: „Nem így kellett volna ám ezt csinálni”. Mármint a rendszerváltást. A szövetkezet a jó szőlőtermesztési adottságokra építve – nem kevés kölcsönt felvéve, sok, sok társadalmi munkával is benne – megépített egy borkombinátot. A létesítmény tele volt jó minőségű borral amikor jött a rendszerváltás. Ám vele jött a demagógia, meg a „Tovarisi konyec” azaz rendszerváltóink befagyasztották a keleti kereskedelmünket. A bort nem tudta a tsz értékesíteni – pedig a számítások szerint a kölcsön nagy része fedezhető lett volna belőle. Így aztán a borkombinát és vele a szövetkezet minden vagyonával együtt el lett „kótya-vetyélve”, a dolgozók meg kisemmizve.

Raskó György neves agrárközgazdász megállapítása:” Az alapprobléma a hozzáállás, a gondolkodásmód. .... Magyarország, ha természeti adottságait kihasználná, évi ötmilliárd euró többletbevételre tenne szert a mezőgazdaságból. ..  a magyar mezőgazdaság és a rá épülő élelmiszeripar és kereskedelem egésze minden szinten lemaradt teljesítményben, és nem versenyképes.” /Origo 2014.08.03. Skizofrén a magyar agrárpolitika/

Hogyan jutottunk ide? Állítólag már könyvesboltban is kapható a „Kell-e nekünk demokrácia” c. könyvecske. Ajánlom mindenki figyelmébe!

2017. március

a

Támadják Gyurcsány Ferencet

Támadják Gyurcsány Ferencet

Több irányból éri támadás Gyurcsány Ferencet a Demokratikus Koalíció elnökét, volt miniszterelnököt. Támadja a populizmus, a dilettántizmus és a demagógia.
Az egyikük még szavazást is indított a Facebookon a DK elnökének adóbefizetéséről szóló nyilatkozata kapcsán. Arról kért szavazást, hogy a jelzett adóösszeg alapját képező pénzhez becsületes úton jutott- e hozzá Gyurcsány Ferenc.

Én meg naivan mondom ezt Mariska néninek akiről tudom, hogy több diplomája lévén kiváló adószakértő is. Hirtelenjében majdnem elküldött valahova, de aztán elmagyarázta nekem a lényeget. Látod ennyire ostobák az emberek – tisztelet a kivételnek – nincsenek tisztában a körülményekkel csak beszélnek no meg írnak mindenféle marhaságot. Miről is van szó? Arról, hogy Gyurcsány Ferencet Fideszéknek már sikerült az őszödi beszéd megvágott, hamisított szövegének közreadásával karaktergyilkolni. Rengeteg pert is indítottak ezzel kapcsalatban amiket viszont elvesztettek Aztán az un. Sukoró perben őt nem merték megvádolni, de a többi vádlottat arra akarták rávenni, hogy tegyenek terhelő vallomást Gyurcsányra. Hát ez az aljasság sem jött be nekik.

Ami meg a mostani adózást illeti Gyurcsány Ferenc olyan vállalkozó aki közel ezer embernek ad munkát tisztes megélhetést biztosító fizetéssel. El tudod képzelni, hogy az állam – azaz Orbán Viktor- NAV-ja meg egyéb erre hivatott szervei milyen árgus szemekkel figyelik, menyire tartja be és betartja e az adózás szabályait? Rendszeresen , sőt ha lehet mondani szoros ellenőrzésük alatt áll? Így aztán ha a legkisebb szabálytalanságot is észlelnének vállalkozásának működésében és adófizetési kötelezettségeit illetően tudod mekkora patáliát csapnának? Tele lenne vele a sajtó meg az egész média. Nahát ez a helyzet ezzel a szavazással vagy mivel kapcsolatban.

Bár én is tudtam mindezeket de megköszöntem „Mariska néninek” a tájékoztatást. Ajánlom mindenki de különösen a szavaztató akaró emberkének a figyelmébe.

Üdvözlettel az Úr 2017.évének március 20. napján

a

“GYURCSÁNYOZÁS”

GYURCSÁNYOZÁS”

Ismeretes, hogy a Fidesz most is „nyócévezik” és hangoztatja nap mint nap, hogy hazudott és minden baj okozója Gyurcsány Ferenc. Teszik ezt annak ellenére, hogy máig azt keresik mit hazudott a volt miniszterelnök. Ez ügyben pereket is indítottak melyeket sorra elvesztettek. Sajnos a média ismert magatartása miatt ez nem ment át a köztudatba, így sokan bedőlnek a hamis propagandának.

Ezen nincs is mit csodálkozni, de az fölöttébb furcsa, hogy a demokratikus ellenzék egy része is beállt ebbe a sorba.

Aki a választók szemébe hazudott, az tehertétel a baloldalnak és érdemes visszavonult fújnia,..”Jelentette ki Botka László magát az MSZP miniszterelnök jelöltjévé kinevező szegedi polgármester 2017. februári országértékelő beszédében.

Botka László ne tudná, hogy Gyurcsány nem hazudott? Főleg nem a választók szemébe, hiszen ott volt azon a zárt ülésen ahol az un. „őszödi beszéd”elhangzott.

/Egyébként is Gy.F. a szímbólikus kifejezésben többes számot használt//

2009. júniusában arra az újságírói kérdésre, hogy le kellett volna mondania Gyurcsánynak az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után? Válasza :Akkor úgy láttam, ez túlélhető. Ma is azt gondolom, ha a következő két-három év politikája eredményeket hozott volna, Őszöd már rég feledésbe merül.

/Jellemző, hogy a sajtóban a „beszéd”nyilvánosságra kerüléséről írnak. A média máig nem akarja tudomásul venni, hogy 2006-ban nem „a beszéd” hanem annak összevágott, ha úgy tetszik meghekkelt, meghamisított változata került nyilvánosságra. Ez jobb helyeken bűntettnek minősül. Tudják ám ezt a mi hatalombitorlóink is. Azonnal kirúgták és büntetőeljárást indítottak azok ellen az újságírók ellen akikről feltételezték, hogy „meghekkelték”Orbán egyik beszédét./

Valóban, ha a Gyurcsány-kormány reformjai, megvalósulnak ma svájccal vetekedhetnénk. Botka László ne tudná, hogy ezeket a reformokat az akkor ellenzékben lévő Fidesz hiúsította meg? 2006-ban – mivel Gyurcsányéknak nem volt kétharmada – a Parlamentben leszavazta az államigazgatási reformot? 2008-ban az egészségügyi és felsőoktatási reformot pedig az Alkotmánybíróság segítségével a szégyenletes népszavazással hiúsította meg?

Ugyan mire alapozza Botka László azon kijelentését, hogy Gyurcsány Ferenc „tehertétel” a baloldalnak? Gyurcsány Ferenc egy olyan demokratikus pártnak a vezetője amelynek 11 ezer tagja, jelenleg félmillió szavazója van. A legutóbbi tényleges megmérettetés alkalmával – az EU parlamenti választásokon- közel 10 % – ot kapott, alig pár százalékkal kevesebbet az MSZP-nél. Amikor a választók ilyen kijelentéseket hallanak az fogalmazódik meg bennük, hogy lám ezek a baloldaliak csak marakodnak és nem a választókkal foglalkoznak. Mint ismeretes Gyurcsány Ferenc reagálásában sok sikert kívánt Botka Lászlónak.

Gyurcsány Ferenc nemzetközileg is elismert politikus és gazdasági szakember Ha anno a válság kezdetekor rá hallgatnak sok baj megelőzhető lett volna. E-mellett jelentős a szakirodalmi tudományos munkássága. Többek között társszerzője egy Nobel-díjas amerikai közgazdász Tőzsdeszabályozás c. könyvének A visszavonulását követelők melyike tud ilyesmit felmutatni?

Apropo: Visszavonulás követelése? Milyen erkölcs alapján jogosítja fel magát erre valaki? Ady Endre verse illik a helyzetre. „Dőltömre Tökmag Jankók lesnek: Úgy szeretnék gyáván kihunyni S meg kell maradnom Herkulesnek” /Muszáj Herkules/

20017 március 13.

a

Ügynök akták

Ügynök akták

A Momentum mozgalom az olimpia után máris az ügynökmúlt témáját tűzte napirendre. Az ügynökakták nyilvánossága szerintük elengedhetetlen az elit megtisztításához,.melyben még mindig rengetegen orosz befolyás alatt vannak, és zsarolhatóak, Egyszóval „nyíljanak meg az ügynök akták.”

Ezek a fiatalok az olimpia ellenes aláírásgyűjtés sikerén felbuzdulva akarnak elindulni, de máris tévútra léptek.

Először is: A Fidesz-KDNP hatalom által elszegényített kisemmizett megalázott, megfélemlített, tömegek nem arra kíváncsiak, hogy ki volt ügynök az „Átkosban” annál is inkább mert e rétegek akkor jobban éltek mint manapság. Orbán Viktor évértékelő beszédében családtámogatási rendszerünkkel dicsekedett, mondván a gyermekek 318 ezren kapnak ingyenétkezést és 730 ezren ingyen tankönyvet. Holott ez éppen azt jelenti, hogy szüleik szegények, nem tudják biztosítani gyermekeik számára a legelemibb szükségleteket sem. Ha kinyílnak az un. ügynök akták akkor ők mit nyernek vele? Fiam lányom kaja nincs de itt van egy-két ügynök akta olvasgasd és elfelejted, hogy éhes vagy?

Másodszor: A rendszerváltás után az új hatalom alkotott egy un. Ügynöktörvényt amit az Alkotmánybíróság Alkotmány- ellenessége miatt megsemmisített Maradt azonban és létesíttetett kiskapu és amikor a politikai helyzet – a politikai ellenfél vagy éppen kellemetlenné váló párttárs lejáratása – úgy kívánta, akkor megnyíltak azok a bizonyos akták. Mint Ismeretes, Antall József miniszterelnök borítékokat adott át Csurka Istvánnak és Torgyán Józsefnek. Torgyán át sem vette. Ők is tudták és mindenki tudta mi van benne, Ez azonban mit sem ártott népszerűségüknek. Utóbbi akkor vált kegyvesztetté amikor a vidéki emberek – talán éppen munkanélkülivé válásuk kapcsán – rájöttek, hogy bizony Józsi bátyánknak nagy része van a tsz-ek szétzilálásában, a korszerű mezőgazdaságunk megnyomorításában. Emlékezetes még a 2002 nyarán kirobbant D-209-es számú szt tiszti botrány, amely Medgyessy Péter akkori miniszterelnök lejáratását célozta. Szinte már másnap előkerült és közzé tétetett egy „Pákozdi” fedőnevű ügynök kartonja amely egyik vezető Fideszes politikus édesapja ügynök voltát bizonyítja. Lehetne még a sort folytatni Legutóbb pl. Simicska Lajos az Orbán Viktor elleni harcában vette elő a már 1999-ben is megismert ügynökvádat

Az ügynök akták nyilvánossá tételét egyébként a mostani egypárti Alkotmány, illetve Alaptörvény sem teszi lehetővé, mivel alkotmányos alapjogokat sértene. Ez minden jogállam olyan alaptétele, amelyet nem írhat felül semmilyen politikusi, de még alkotmánybírósági mesterkedés sem! A rendszerváltás utáni parlament elfogadta a jogi kontinuitást,- nem is tehetett mást – a korábbi titkosszolgálatok tehát törvényesen végezték munkájukat. Következésképen az akták nyilvánosságra hozatala államtitoksértésnek minősülne sőt megvalósulna Btk. 332. §-ban megfogalmazott közösség elleni uszítás bűntette is. Ideje lenne, hogy ezt a média is tudomásul vegye.

Harmadszor Tévedés azt hinni, hogy azért voltak botrányok, mert nem nyilvánosak az akták. Ha nyilvánosak az akták, akkor előkerülhet a már rég elhunyt apa, anya nagyapa kartonja és a családra ráolvashatják azt, akik aztán jobb esetben szégyenkezhetnek e miatt, de lehet súlyosabb pl. bosszúállás stb következménye is. Ugyanis az aktákban szereplők nagyobb része már nincs az élők sorában. Akik még élnek javarészt nyugdíjasok, öregek nincsenek döntési, azaz zsarolható helyzetben Ha pedig a Momentumosok a jelenlegi diktatórikus hatalmat gyakorlókra gondolnak, akkor miért a velük való kiegyezési szándék?

Negyedszer : Boros Péter volt belügyminiszter majd miniszterelnök szerint az akták nem hitelesek, mert a különböző kormányok az évek során belenyúlhattak és mint az ábra mutatja bele is nyúltak. Szerinte”… az ügynökök élettörténete, motivációi, tevékenysége között elképesztő különbségek voltak, amelyek érzékeltetésére a listák alkalmatlanok.”. Ahogy Földi László /egykori hírszerző ezredes/fogalmazott a titkosszolgálatok világában nincsenek lezárt ügyek. Senki sem vállalná az együttműködést, ha attól kellene tartania, hogy neve évek múltán megjelenik a sajtóban. 

2003-ban létrehozták az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárát hogy az egykor megfigyeltek számára hozzáférhetővé váljanak a rájuk vonatkozó ügynökakták. Aki érintett és akarta megkapta de aki nem akarta az is kapott a dolgozók törvénysértő túlbuzgóságnak köszönhetően.

Orbánék 2014 -ben felállították a „Nemzeti Emlékezet Bizottságát, amelynek feladata a pártállami diktatúra működésének rendszerszintű feltárása, emlékezetének megőrzése, és ezzel kapcsolatban a közgondolkodás formálása” lett.

Egyszóval alkalom és intézmény a történelem hamisításra. Ungváry Krisztián történész szerint ügynökügyben „az általános társadalmi butítás intézményesítéséről van szó”.
Valóban a
politikusok és a média „áldásos” tevékenysége kapcsán téveszmék élnek a társdalom nagy részében a Kádári idők titkosszolgálati mibenlétét illetően. Úgy állítják be mintha mindenkit megfigyeltek volna, ami képtelenség.
Ami a rendszerváltás után törvénytelen volt és elítélendő pl. az UD Zrt tevékenysége arról Debreceni József
A diktatúra árnyéka”című írásából tájékozódhatunk., /Népszabadság 2008 szept.21./

Ami törvényes, a mostani titkosszolgálatok működésével kapcsolatban azt meg akármilyen kellemetlen el kell viselnünk Lásd: „A titkosszolgálat füle hallatára beszélgetünk nap mint nap”címmel az mno.hu –n megjelent tudósítást/ MNO 2013-07-31/ Nos?
Végül a Momentum Mozgalom aktivistáinak figyelmébe ajánlom dr. Horváth Józsefnek a BM III/III Csoportfőnökség volt vezetőjének könyveit amelyekből megismerhetik a Kádár rendszer belső elhárítási szolgálatának munkáját.

  • A tábornok vallomása” /Pallas kiadó 1990/
  • A „Kísértet fogságában” /Zingen Kft Budapest 1991/
  • A lehallgatástól a kihallgatásig /Holding Kiadó Kft. 1991. Ebben talán a lényeg/
  • A III/III. Főnöke voltam PÜSKI és MET PUBLISHING CORP. 1998

2017. március 1.

 

 

Kategóriák