2017. július archívum

Zsarolható-e Orbán Viktor

Zsarolható-e Orbán Viktor

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök a DK elnöke május közepén közzétette azt az értesülését, miszerint vélhetően orosz kezekben vannak olyan bizonyítékok melyek alapján Orbán Viktor miniszterelnök zsarolható. /A miniszterelnök sok százmillió forintjának külföldi bankokban való tárolásáról van szó/ Az óta is foglalkozik vele a sajtó és kíváncsian várják és tálalják az újabb fejleményeket.

Több kommentátor úgy vélte, ha ez bebizonyosodik, Orbán Viktor politikai „pályafutásának” vége. Tény és való, hogy hozzáértő szakemberek és sokan mások értetlenül állnak Orbánnak láthatóan orosz – Putyin – befolyása alá kerülése előtt.

– Az előzmények alapján ugyanis zsigeri gyűlölet jellemezte Orbánt a szovjetekkel – oroszokkal – szemben A Fidesz kommunikációia szerint Orbán „zavarta” ki az orosz csapatokat Magyarországról – akkor amikor azok a Gorbacsov program alapján már rég megkezdték kivonulásukat.

– Aztán itt van az un.” Déli áramlat „gázvezeték program. Anno még népellenes puccsnak ítéltetett: „. a magyar kormány puccsot hajt végre a magyar parlament ellen, és a saját népe ellen” – mondotta Orbán Viktor 2008. február 26-án egy konferencián, azon a napon, amikor a Gyurcsány-kormány Budapesten orosz partnerekkel tárgyalt a gázvezeték megépítéséről. Kormányra kerülésük után aztán Orbán és csapata folyamatosan szorgalmazza a jelzett gázvezeték megépítését.

– A Paks II. pedig olyan szerződés amely a mai energia szükséglet szempontjából idejétmúlt, de az orosz kölcsön hatalmas pénzalapokat jelenthet Orbánék számára. / Ez valóban egy népellenes puccs/

Mindezek a miniszterelnöknek az orosz politikához való kötődését erősítik. Putyinról pedig tudni kell, hogy a „fejében”, illetve a kezében van az a titkos szolgálat, amely a jelek szerint képes befolyásolni az amerikai elnökválasztást is.

Ebben a helyzetben szinte mindegy, hogy van- e és volt- e Orbán Viktornak külföldi bankbetétje. Zsarolhatóságára a politikájából lehet következtetni, de ez hazai pályafutásának egyelőre mit sem árthat. Hívei kitartanak mellette helyesnek tartják amit ő tesz, semmi kivetnivalót nem látnának eben hiszen több magyarnak is lehet külföldi bankbetétje. Ha kiderülne, hogy a bankbetét bűncselekményből származik hazai büntető eljárás akkor sem jöhetne szóba, hiszen – bíróság által jóváhagyott vélemény szerint – az ügyészség vezetője „nem pártatlan közszolga, hanem megbízója kiszolgálója”.Ha valami gyanús lehet ebből a szempontból az a Gripen-ügy, de a Polt Péter vezette magyar ügyészség nem kíváncsi a svédeknél lévő adatokra.

Abban igaza van Gyurcsány Ferencnek, hogy mindettől függetlenül Orbán olyan kártékony, hogy mindent meg kell tenni a leváltására. Valóban. Nem a külföldi bankszámla az elsődleges probléma, hanem az, hogy kizárólagos hatalmat gyakorol és olyan helyzetet teremtett, amelyben leépült a jogállam a lopás pedig törvényesíttetett. Juhász Péterék szerint „Orbánnak több mint 300 milliárd forintos vagyona van de ezt a hatalmas vagyont strómanjainál tartja.” A külföldi bankbetét a „szűkebb napokra” tartalékoltatik?

Ez a helyzet kis hazánkban az Úr 2017.éve július 08. napján

a
Kategóriák