2017. augusztus archívum

Mi az igazság Botka uram?

Mi az igazság Botka uram?

Tegyünk igazságot!’ Ezt hirdeti Botka László / magát miniszterelnök jelöltté kinevező szegedi MSZP-s polgármester/ programjában. De mit is jelent ez a fogalom? Mi az hogy igazság? Ki mit ért ez alatt? A filozófia tudománya szerint ezért „relatív fogalom”. Ahogy neves humoristánk mondta anno: „az igazságból elveszett az i” A most hatalmon lévők pl. egészen másként értelmezik mint az a valós demokráciákban, avagy az un. közerkölcs értelmezésében szokás. A Fidesz – KDNP hatalom ugyanis azt tarja igazságosnak amit ő annak gondol. Igazságosnak tarja pl. annak törvénybe iktatását, hogy a Magyar Nemzeti Bank alapítványaiba fektetett közpénz elveszti közvagyon jellegét. És ezt a törvénytervezetet megszavazzák a hatalom képviselői. Sőt Lentner Csaba, az egyik alapítvány, kuratóriumi tagja egy TV interjúban nyíltan kimondta, hogy „Az embereknek tudomásul kell venniük, mit akar a Fidesz, erre vannak az MNB-alapítványok, minden egyetemen azt kell oktatni, és a társadalommal is el kell fogadtatni, amit ő és Matolcsy gondol a világról, mert csak így nyerhet a Fidesz 2018-ban.”

A cél tehát szentesíti az eszközt. A Fidesz- KDNP önkényuralmát többek között az adófizetők pénzének, azaz a közpénznek felhasználásával kell biztosítani. /Az egészen más lapra tartozik , hogy ezt a törvényt saját Alkotmánybíróságuk sem tolerálhatta/

De hogyan tehetik mindezt a hatalmon lévők? Annak tudatában teszik, hogy a lakosság támogatását élvezik, és erre hivatkoznak mindenütt. Ha ma már a parlamenti kétharmad nem is létezik de még maradt annyi, hogy van / legalábbis a közvélemény kutatók szerint/ támogatottsági többségük, tehát ha ma lennének a választások simán megnyernék azt.

Mit tud tenni a Fidesz- KDNP hatalom ilyen arányú lakossági támogatottság ellen Botka László? Nem kevés de nem elegendő, hogy bejelentkezik miniszterelnök jelöltnek és hirdeti hogy „Tegyünk igazságot”! A Fidesz szerint nálunk a legtökéletesebb igazság uralkodik demokrácia és sajtószabadság van, szegénység és gyermekéhezés pedig nincs. Kell ennél több? Kinek hisznek az emberek? Mivel más ellenzéki vélemény nem vagy minimális mértékben jut el hozzájuk azt hiszik /vagy nem / amit egész nap azaz éjjel nappal a – Fidesz-KDNP hatalom által kisajátított- médiában látnak hallanak.

Az csak üdvözölhető, ha a demokraták összefogása és ezen való munkálkodás is belefér Botka uram programjába. De ehhez nem stimmelnek a feltételei. Erkölcstelen dolog feltételül szabni és azt követelni, hogy egy másik demokrata politikus , – történetesen egy félmillió szavazóval rendelkező párt elnöke – vonuljon vissza.

Orbánnak és rendszerének leváltásához minden demokratikus erőre és együttműködésére szükség van. Botka László vajon érzi-e a felelősséget?

Ez a helyzet kis hazánkban az úr 2017.évének augusztus havában.

2017.augusztus 8.

a

Szájkarate

Szájkarate

Úgy látszik az Animal Canibals popzenekar „szájkaratéja” már végleg bevonult a politikába. Helyettesítve a korábban divatos szópárbaj, vita pengeváltás stb. szóhasználatokat. Az index c. hírmagazin pl. arról írt, hogy Botka László és Molnár Zsolt MSZP-s politikusok szájkaratéjának kulcsfigurája Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök a Demokratikus Koalíció elnöke.

Molnár Zsolt azt mondta:” tisztában van Gyurcsány felelősségével a 2010-es vereséggel kapcsolatban, azonban úgy véli, az ország érdekében felül kell emelkedni és a vele való együttműködést is meg kell fontolni” Az MSZP miniszterelnök jelöltje viszont kizárja ezt. A 168 órának úgy nyilatkozott, hogy „ korábban létezett forgatókönyv arra, hogyan lehetne ismét Gyurcsány Ferenc az ellenzék vezére, de ő felrúgta az ezt célzó megállapodásokat „

Mint ismeretes Botka László magát az MSZP miniszterelnök jelöltjévé kinevező szegedi polgármester 2017. februári országértékelő beszédében Gyurcsány Ferencre utalva kijelentette, hogy Aki a választók szemébe hazudott, az tehertétel a baloldalnak és érdemes visszavonult fújnia,..”

Lényegében tehát mindkét MSZP-s politikus felelősnek tartja Gyurcsány Ferencet a 2010-es választások kudarcáért

Ez ügyben kommentár nélkül idézem – nem akárki – Vásárhelyi Mária – Népszavának 2009 októberében adott nyilatkozatát:
Kérdés:
Ennyire tehetségtelen lenne a baloldal?
Vásárhelyi Mária: „– Részben tehetségtelen, részben hiányzik belőle a baloldal egyébként nélkülözhetetlen jellemzője, az emberi szolidaritás. Bárkin bármikor túllépnek, senkiért nem állnak ki. Nemcsak a civilekért nem, hanem saját magukért sem. Erre Gyurcsány a legjobb példa. Hallották valaha, hogy a szocialista pártból bárki felemelte volna a szavát az ellen az emberhajsza ellen, ami Gyurcsány Ferenc ellen folyt az elmúlt években? Ez akkor is tűrhetetlen, ha nem a saját pártelnökükről van szó. Amit Gyurcsánnyal a Fidesz propagandagépezete művelt, az a legsötétebb időket idézi. Hiszen már régen nem politikusi minőségében, hanem emberi méltóságában gyalázták. Az egész családja a propagandagépezet áldozatává vált. Ez egy demokráciában tűrhetetlen. Ilyet csak a diktatúrákban csinálnak. És valljuk be, nem csak végignézte, hanem be is kajálta mindezt a magyar közvélemény jelentős része. Ezért egyszer még súlyos árat fogunk fizetni.”
/Népszava 2009,10.03./

A súlyos árat bizony rendületlenül fizetjük – az úr 2017. évének július – augusztus havában is. Meddig még?

Kelt 2017. július 31- én 23 óra 55 perckor.

a
Kategóriák