2017. december archívum

A  L Á Z A D Á S  É V E

A  L Á Z A D Á S  É V E

2017. a nők lázadásának éve volt. A nők fellázadtak a szexuális zaklatás ellen. Amerikában kezdődött a folyamat ahol elsősorban a művészvilág ismert rendezőinek, producereinek színészeinek szexuális zaklatásai ellen léptek fel. A Weinstein-ügy kirobbanása lavinát indított el, egyre több szexuális zaklatási eset lát napvilágot minden országban.

Magyarországon is többen álltak elő zaklatásos történetekkel. Két jól ismert színházi rendezőnek, televíziós személyiségnek távoznia kellett. Viszont még sok jel utal arra, hogy hazánkban a társadalom kevésbé fogadja el, hogy a szexuális zaklatás létező dolog. Ami most előkerült az a jéghegy csúcsa. Mert a visszatartó erő akkora, hogy még a társadalmi elit csúcsán lévő színésznők is 30 éven át hallgattak Amerikában. Mennyi esélye van akkor a vidéki gimnázium tanárijában vagy a pesti pláza pénzügyi osztályán molesztált nőnek? Teszik fel a kérdést újságírók. A válasz: Addig nem sok, amíg újraválasztanak valakit, akinek a felesége átesett egy vak komondoron vagy a hatalmon lévők politikai érdekeiknek megfelelően bagatellizálják a kérdést/ az a helyzet, hogy ezek, el fognak törpülni amellett amikor majd iszlám tömegek lesznek itt“, mondta az ország miniszterelnök-helyettese./

rendszerhibáról van szó, ha nemcsak a kommentelők, az ismerősök adnak nagyobb esélyt annak, hogy egy áldozat hazudik, de az igazságszolgáltatás is ebből a feltételezésből indul ki. „ Pedig az egypárti Alaptörvényben is rögzítve van: „Az emberi méltóság sérthetetlen./II.cikk/Nem egy alapjog a sok közül, hanem az a jog, amely minden más alapjog érinthetetlen lényege. Megsértését a Btk. büntetni is rendeli/222. § / Úgy látszik azonban, hogy mindez nem ment át a köztudatba. Annak ellenére nem ment át, hogy az „Alaptörvény Asztala” rajta az Alaptörvénnyel ott van minden önkormányzat jól látható helységében. Miért is nem ment át? Mert a politika most erősebb a jognál.” A Fidesz-politika, ahol csak teheti, centralizál és az erő pozíciójából kívánja egybefogni az országot . „/Tölgyessy Péter/ Tehát ha érdekeik úgy kívánják figyelmen kívül hagyják a jogot. Ha viszont érdekük fűződik egy zaklatási ügyhöz azonnal felhasználják. Lásd: Havas Henrik ügye. Voltak akik úgy vélték Baukó Éva milliókat kaphatott a nyilatkozatáért. Jó magam és többen úgy véljük, hogy a műsorvezető már régen szálka volt a hatalom szemében és ez jó alkalom volt félretételére. Az ATV illetékesei pedig tudták kötelességüket. Aztán a kormánypárti sajtó a „Gyurcsányozó” Havast az ellenzék üdvöskéjének igyekezett beállítani.

Pár napja Nagy Bandó András az ATV-ben beszélt arról, hogy Orbán Viktor veri a feleségét. Aztán jött a bocsánatkérés. Milyen érdekes és rejtélyes is a dolog. Eddig a „tettesek” egyike másika kért bocsánatot a sértettektől. Nagy Bandó András meg azért, hogy beszélt róla. Azt mondta el ami „nyílt titok” az országban, hogy Magyarországnak olyan miniszterelnöke van, aki veri a feleségét. Megerősítette azzal, hogy egy konkrét intézmény – nevezetesen a kecskeméti kórház – egyik dolgozójától hallotta, hogy odaviszik Orbán feleségét mindig amikor összeveri. Tehát nem is egyetlen esetről van szó. Kínos helyzetben lehet a kecskeméti kórház vezetősége. Ugyanis ott nyomának kell lenni annak ha ellátták az asszonyt és annyinak ahányszor ellátták. Nyilatkozniuk ha valóban voltak ilyen esetek az orvosi titoktartás miatt nem szabad. Ám ha csak kitaláció az egész? Ki tudja? Cáfolni nem cáfolták. A hallgatás is árulkodó lehet.
Mindezek ismeretében érthető, hogy a magyar országgyűlés miért nem ratifikálta még a 2014 óta érvényben lévő isztambuli egyezményt.

Kelt 2017.december 29-én

 

a

Orbán jóslata nem jött be.

Orbán jóslata nem jött be.

Orbán Viktor tavaly azt jósolta hogy  “2017 a lázadás éve lesz.” … felbomlik a mai politikai status quo és azok a pártok veszik át az irányítást Európa meghatározó országai felett, amelyek harcolnak a régi elitekkel, ..küzdenek a bevándorlás ellen  mernek konfliktust vállalni az Európai Bizottsággal, sőt kitakarodnának az unióból. .. előnyös kapcsolatot ápolnak Oroszországgal. „

Így december végén már elmondhatjuk, hogy 2017 valóban a lázadás éve volt. A lázadás éve volt, csak nem Orbán Viktor víziója szerinti lázadásé. Európa meghatározó országaiban nem bomlott fel a politikai status quo, a britek /akik már verik a fejüket a falba/után egy nemzet sem lépett ki az EU-ból, a bevándorlási politikát nem elutasították, hanem közös megoldásán munkálkodnak és rajtunk kívül a nemzetek nem ápolnak szorosabb kapcsolatot Oroszországgal.

2017-ben a nők lázadtak fel a szexuális zaklatás ellen. Lásd: „A lázadás éve”

Kelt 2017. december 30-án

 

a

Hatalom és kormányzás/Kik itt a hazaárulók?/

Hatalom és kormányzás

/Kik itt a hazaárulók?/

A diktatúrának engedelmeskedni, a demokráciát tanulni kell”! A mai magyar közélet eseményeit figyelve egyre inkább tapasztalható e „tétel” igazsága. Nagyon sokan ma sem értik mi a demokrácia és főleg, hogyan működik a demokratikus berendezkedésű állam. Sokszor komoly értelmiséginek tartott emberek, közéleti szereplők nyilatkozatai, újságírók cikkei, riporterek kérdései árulkodnak erről. Összemossák vagy azonosítják a „hatalmat” a kormányzással. Gyakori az a vélemény, hogy a mostanra kialakult helyzetért, a Fidesz kétharmadáért a „ballib” kormányok de főleg Gyurcsány Ferenc a felelős, hiszen 8 évig ők voltak kormányon, „ők voltak hatalmon„ miért nem tették ezt meg azt. Még egyes ellenzéki vezetők is hajlamosak hamut szórni a fejükre, mondván, hogy rosszul kormányoztunk nem vittük végig a reformokat stb. és ezért nem szabad visszatérni a 2010 előtti politikához.

A Fidesz pedig még rátesz erre, emúttnyócévezik és teljes médiahadával még mindig sulykolja a lakosságba, hogy a mai rossz állapotokért, pl. az egészségügy helyzetéért a „ballib” kormányok a felelősök. Előszeretettel hazaárulózzák a baloldal képviselőit. Így aztán a polgár tudata össze van zavarva, csoda-e, hogy nagy részük nem igazodik el a mai közéletben nem tudja mi a valóság.

A „ballib” kormányokat bíráló és a Fidesz kétharmadáért felelőssé tevők, figyelmen kívül hagyják a demokrácia játékszabályait. Főleg azt, hogy „hatalomnak” az ellenzék is részese. A legfőbb /törvényhozói/hatalomban az országgyűlésben is ott vannak a képviselői és adott esetben megakadályozhatnak az ország érdekében hozott fontos döntéseket. Az ország érdeke az, hogy a mértékadó politikai erők közös nevezőre jussanak az alapvető nemzeti kérdésekben. Előttünk a szlovák példa, ahol a Dzurinda-kormány reformjait az ellenzékben lévő Magyar Koalíció Pártja is támogatta. Az eredmény ismert.

Az EU tagállamok átlagos 6%-ához képest mi a GDP 8% -át költjük az állam működésére. Az ország érdeke lenne a költségek csökkentése. Ám a Gyurcsány Ferenc kormánya által 2006- júliusában e tárgyban benyújtott, törvény-javaslatot a Fidesz érdemi indoklás nélkül leszavazta. Ezzel, akkori árakon számolva évi 4-500 milliárd forint a többletkiadásra kényszerítette Gyurcsány Ferenc kormányát. Az egészségügy és felsőoktatás reformjáról szóló törvényt 2008-ban a Fidesz által kierőszakolt, népszavazási komédia miatt vonták vissza. Még az előző ciklusokban akadályozták meg vagy segítettek megakadályozni a máig érvényben lévő diszkriminatív földtörvényt és a szintén Gyurcsány Ferenc kormánya által benyújtott Pártfinanszírozásról szóló törvényjavaslatot. Ma már látszik, hogy az okozott kár felbecsülhetetlen.

Okkal vetődik fel a kérdés; Ugyan miért akadályozta meg a Fidesz az ország számára szükséges reformokat? A magyarázat egyszerű és felháborító: a Fidesz pártcéljai, azaz a hatalom megszerzése érdekében feláldozta a magyar népet. Ha ugyanis megvalósulnak a reformok, ma duplája, sőt háromszorosa lenne az emberek keresete, nyugdíja, ezért kevés esélyük lett volna a hatalom megragadására. Szilvásy György volt titokminiszter nyilatkozta a napokban: „Konkrét információm van arról, hogy 2006 és 2010 között az volt a parancs a Fideszben, hogy kötelező elgáncsolni a kormányzat minden tervét mondván, „az ország érdeke nem számít, majd megcsináljuk mi, ami jónak látszik, de nekik nem engedjük”, vagy „minél rosszabb az országnak, annál jobb nekünk”.

Mindezeket megerősíti – volt segítőtársuk – Simicska Lajos hasonló tartalmú nyilatkozata.

Kik itt a hazaárulók?

Kelt az Úr 2017. évének december 17. napján

a
Kategóriák