2018. április archívum

Karácsony Gergely uram! Hogy vagyunk?

Karácsony Gergely uram! Hogy vagyunk?

Hogyan is működik a demokratikus berendezkedésű állam? Mert ugye a diktatúrának engedelmeskedni, a demokráciát tanulni kell!

Az MSZP- Párbeszéd miniszterelnök jelöltje kijelentette, hogy a kormányában Gyurcsány Ferenc nem lesz miniszter. Nem tudom, hogy Gyurcsány Ferenc akar-e Karácsony uram nem létező kormányában miniszter lenni. Ilyen kijelentést tenni annak a pártnak a vezetőjére amely nélkül nincs kormányváltás, egyszerűen szólva nem vall valami jó tájékozottságra, de valahol komolytalan és ízléstelen. Ez olyan mintha nekem gólpasszt ad a játékostársam, gólt rúgtam s oszt azt mondom neki nem játszhatsz a következő mérkőzésen.

Az indoklás ami miatt Gyurcsány nem lehetne miniszter arra alapozódik, hogy nem kaphat szerepet „az ő kormányában” az aki 2010 előtti politikában szerepet játszott. Ha ezt betartaná nem tudna kormányt alakítani. Csupán azért, mert aki egyáltalán számításba jöhet azok között alig találna olyat, aki 2010 előtt valamilyen formában ne lett volna politikai tényező.

Minden esetre ha Karácsony Gergely azt hirdeti amivel már más szerepet játszó MSZP-s politikus is érvelt, hogy nem szabad visszatérni a 2010 előtti politikához, akkor nagyot téved. Egy dologban nem hogy nem lehet, hanem szükséges visszatérni. Szükséges visszatérni a Fidesz által meghiúsított reformok végrehajtása céljából. Persze a mai körülményekhez alkalmazkodva. Én még nagyon jól emlékszem és ma is előttem van – a sajnálatos módon épp a napokban elhunyt – Demján Sándor nagyvállalkozó és bankár nyilatkozata aki az MTV -ben 2009. február 15-én a szemembe azaz szemünkbe mondta nem kis indulattal, hogy „Ha végrehajtottuk volna a reformokat, a mainak a dupláját keresnénk.”Még azt is hozzátette, hogy „Szégyelljük magunkat!”Így többes számban, tehát saját magát is beleértve.

Igen! Szégyellhettük magunkat, hiszen bedőltünk a Fidesz hazug, propagandájának és leszavaztuk a két fagylalt ára 300 forintos vizitdíjat. Itt az eredménye, az egészségügy haldoklása. A felsőoktatás reformjának elmaradása miatt most már csak a tehetős szülők gyermekei juthatnak az intézményekbe. Az államigazgatás reformjának 2006-ban történt meghiúsításával a Fidesz évi 4-500 milliárd forint többlet kiadásra kényszerítette Gyurcsány Ferenc kormányát. Azt is Demján Sándortól tudjuk, hogy az államigazgatásban ma is 3500 fő felesleges munkaerő van ami nagy terhet jelent a gazdaságnak.

Mindezek olyan tényezők amelyeket – főleg a választások előtt pár nappal – még egy miniszterelnök jelöltnek sem lehet figyelmen kívül hagyni.

Így vagyunk eleresztve az Úr 2018 éve április havának első napján.

Kelt 2018. április 1-én

a
Kategóriák