2018. július archívum

Bevezető a szamizdat irodalomba

Bevezető a szamizdat irodalomba

Egyenlő nyilvánossághoz jutás nélkül nincsenek szabad választások”

Vásárhelyi Mária megállapítása egyértelmű, ugyanis a felmérések szerint az ellenzék hangja – mivel a Fidesz-KDNP hatalom szinte teljesen kisajátította a „médiát”, azaz a tájékoztatási eszközöket, – a választók mindössze nyolc százalékához jut el.

Ahogy azt az Európai Biztonsági És Együttműködési Szervezet /EBESZ/ is megállapította, a hatalmon lévők korlátozták a magyar választók tájékozódását, a lakosság nem juthatott a helyes döntéshez szükséges információk birtokába. Főleg a falvakban sokan hittek a médiából éjjel nappal áradó „migráncs” veszéllyel fenyegető hazug propagandának, és ez a félelem felülírta a hatalmon lévők országromboló politikáját és korrupciós ügyeit.

Ez a – bűncselekményt megvalósító/Btk.332./ – félelemkeltés azonban – ahogy azt jogerős bírói döntés is kimondta – hazugságon alapult. Hazugság volt a „sorosozás”, az ellenzék „migráncsok” betelepítésével való vádolása, tehát a Fidesz félrevezette a lakosságot. Ezek után a választás eredménye nem tekinthető hitelesnek. A választási csalás amely biztosította a Fidesz 2/3-át csak hozzátett mindehhez.

Az EBESZ már a 2014-es választások tapasztalatai alapján is 36 ajánlást fogalmazott meg, ennyi akadálya volt a demokratikus választásnak.

Ahogy azt Vörös Imre jogtudós, volt alkotmánybíró leszögezte „a bírálatok a semmibe hullottak, mert az önkényuralom mechanizmusai már kiépültek az országban”. Mit jelent ez? Jelenti egyrészt, hogy olyan választási törvényt alkottak amely a hatalmon lévőknek biztosít előnyöket, másrészt az állam minden jelentősebb intézményének vezetői posztján a Fidesz emberei, pártkatonái ülnek, és – figyelmen kívül hagyva a bírói döntéseket,- a legfőbb vezető, Orbán Viktor utasításait hajtják végre. Ez a hatalomgyakorlási forma viszont a hatalom kizárólagos birtoklása amit saját alkotmányuk azaz Alaptörvényük is tilt és kötelez mindenkit az ellene való törvényes fellépésre.

Emlékeztetőül: 2010 előtt a média minden felületén minden hírhez hozzátették az ellenzéki Fidesz véleményét: „A Fidesz szerint…stb,stb.

Mindezek után a demokratikus ellenzéknek – a korlátozott hatékonyságú lakossági fórumokon és a Facebookon kívül – nincs más lehetősége álláspontját közvetíteni a lakosság felé – mint alkalmazni, terjeszteni az un. „szamizdat irodalmat”.

Ilyen a nagy politikai helyzet kis hazánkban 2018 júliusában

a

A nép hangja a buszon

A nép hangja a buszon

Úgy vélem hasznos lenne, ha az ellenzéki, de kormánypárti politikusok is autóbusszal és nem Merzedeszekkel meg Audikkal közlekednének. A társas közlekedési járművön ugyanis hallanák, azaz hallhatnák a „nép”, az istenadta nép hangját. A minap reggel a közeli városban lévő piacra igyekeztünk. Megtelt az autóbusz és még a közbeeső faluban is jó páran felszálltak. Az utazó többség az idősebb korosztályba tartozott. Így került aztán szóba a 65 év felettiek ingyen utazási kedvezménye. Remélem nem veszik el, mondja az egyik asszony. Ő ugyanis gyakran utazik a Budapesten lakó lányához és ha azért fizetni kellene az neki nagyon sokba kerülne és megterhelő lenne. A napokban is jött a Népligetből közlekedő autóbusszal és a többsége az utasoknak nyugdíjas volt. Felvetésére egy másik asszony úgy reagált, hogy ez a kormány „családbarátnak” mondja magát és reméli nem szünteti meg az idősek utazási kedvezményét. Gondoljon a népre és inkább a magyar szegényeket támogassa mint a „migráncsokat”. Az előbb szóló asszonyság aztán hozzáteszi: Pedig „mutogassák őket” állandóan, hogy miket művelnek. Vannak akik azt mondják, nem is igaz: Pedig igaz az.

Eddig – „a nép hangja” – történet, ami igencsak tanulságos. Mármint a Fidesz újabb kétharmadát illetően. A fővárosban lakó lányához utazó asszony azt állítja, hogy igazak a „migráncsokról” és /bűn/tetteikről a közmédiában minden nap mutogatott történetek. Azt is tudja, hogy azt mondják, nem igazak. Feltételezem, hogy lányától hallhatta, hogy nem igazak azok, de ő tudja, hogy igazak. Miért is? Azért, mert a Tv-ben /köztévében/mutatják és ugye az a „hivatalos” az az igaz, azt kell elfogadni. Az a hír meg már nem jutott el hozzá, hogy bizony a köztévé munkatársai „bevallották”, hogy „felsőbb utasításra” hamisítani kellett bizonyos „migráncsokkal” kapcsolatos történeteket. Asszonyunk bizonyára annak sincs tudatában, hogy az un. „Közmédia” a hatalmon lévők kezében van és hát ismert az a Goebbels-i tétel, „ha egy hazugságot sokszor, sokáig ismételnek a nép előbb utóbb igaznak hiszi”

A másik asszony meg tudja, hogy vannak szegények az országban és hát a kormánynak azokat kellene támogatni inkább mint sem a „migráncsokat”. Ezek szerint a kormány nem támogatja a hazai szegényeket? De egyáltalán miért vannak szegények a kormány által nagyon sikeresnek kommunikált magyar gazdaság és állandóan emelkedő bérek mellett?

Azért, mert a Fidesz-kormány a kommunikációval akar minden gondot megoldani.

Amiről nem beszélünk az nincs. Minden felmérés szerint az ország lakosságának 40 %-a él szegénységben. A kormány által erőltetett un. „unortodox” gazdaságpolitika elmélete szerint a „szegények” majd követni fogják a gazdagokat, azok módszereit és megszűnik a szegénység. Most akkor a sok szegény nem akarja követni a gazdagokat? Gyanítom, hogy akarná csak nem tudja. Mészáros Lőrinc lehet a példakép. Kövesse aki tudja! A módszer ugyanis egyszerű: Orbán Viktor barátjának kell lenni. A sok szegény viszont a nagy számok törvénye alapján nem lehet mind Orbán Viktor barátja. Próbálkozni viszont lehet.

Ilyen a „nép hangja” kis hazánkban az Úr 2018. évének április havában.

Bejegyezve 2018.07.02.

a
Kategóriák