2019. január archívum

Egy elmaradt vita helyett /képzeletbeli riport 2010/

Egy elmaradt vita helyett /képzeletbeli riport 2010/
/
Részlet a „Hazudott-e Gyurcsány”c.könyvből/


– Elnök úr! Valószínű nem lesz miniszterelnök- jelölti vita. Megengedne néhány kérdést? Ígérjük, csak olyan kérdést teszünk fel, ami önt is és bennünket is érint!
– Kérdezzen!
– Elnök úr! Önök teleszórták, az egész országot – az én postaládámba is került a”Tönkretették az országot” feliratú szórólapjukból. Már megbocsásson, de mit ért ez alatt? Kifejtené bővebben, mondana konkrét példát talán?
– Mondok: Túlköltekeztek a szoclib. Kormányok.
– Értem. Talán, Medgyessyiék – „költekezéseire” gondol: fizetés és nyugdíj, családi pótlék, emelésre, a minimálbér adójának, TV előfizetési díjának, stb. eltörlésére? Aztán az egyéb bérek emelkedésére, ami összességében 30 – 40 százalékos életszínvonal emelkedést jelentett a lakosságnak? Aminek fedezetét viszont nem tudta a gazdaság kitermelni.
– Arra is gondolok!
– Értem. Akkor tehát ezek lettek volna az „ország-tönkretevő”intézkedések? De hiszen ezeket a Parlamentben Önök is megszavazták. Nemde?
– Megszavaztuk, megszavaztuk! Mi mindent megszavazunk a mi jó a lakosságnak.
– Értem. Térjünk át más témára! Ön a Kéri-körben azt mondta, ha kormányra kerülne, felülvizsgálná, aztán esetleg leállítaná az autópálya építéseket, metróépítést stb.
– Azt is mondtam.
– Egyik másik pályánk építése már csak 4-5 kilóméterre tart az országhatártól. Mit szólnának a szomszédok, no meg az Eu,. ha ők elértek vele a mi határainkig, mi meg pár kiló méterrel odébb abbahagytuk? Szerintem ismét nevetség tárgyai lennénk.
– Mi magyarok szuverén állam vagyunk! Nem engedünk beleszólni a belügyeinkbe!
– Ha már itt tartunk, megkérdezem: Az önök kormányzása 4 éve alatt hány km. autópálya épült?
– Megmondom: 20 kilométer!
– Ezt ugyan egyesek vitatják, azt mondják, hogy mindössze hét, azaz hetes kilométer
– Nem vagyok kíváncsi egyesek véleményére.
– Tudja Ön, hogy szoclibek 8 éve alatt 700 kilométer autópálya épült?
– Ez a kérdés nem foglalkoztat.
– Értem! Ha megengedi, még egy témát felvetnék, az pedig a reformok. Ön, idehaza Magyarországon mindig azt mondta a „zembereknek” „ A reformok csak a pénzbehajtást szolgálják”
.- Azt mondtam.
– Ugyanakkor 2009 februárjában, Londonban egy ottani lapnak nyilatkozva a reformokat sürgette. Miért mondott idehaza mást, mint Londonban?
– Miért, miért. Idehaza azt mondtam, amit a „zemberek”hallani akartak!
– Akkor tehát Ön beismeri, hogy félrevezette, becsapta a magyar embereket”?
– Becsaptam, félrevezettem. Az lehet. De ez a kérdés már nem foglalkoztat. Az a lényeg, hogy rám szavazzanak.

– Elnök Úr! Köszönöm az interjút!

– A komment: – No, komment!

Megjegyzés A téma jelenlegi aktualitása indokolta a kiemelést.

Kiemelve 2019 január10-én

a

A Fidesz szerint

A Fidesz szerint
Amikor még volt sajtószabadság -2010 előtt, a média teljes keresztmetszetében minden hírhez és közleményhez –/ ha kellett, ha nem /– hozzátartozott a mondat: „A Fidesz szerint”.Ezután elmondták, hogy a Fidesz ebben a kérdésben és ügyben mit nem helyesel és mit is tenne ő a kormány helyében.
Nos hát. Valószínű azért nem jelent meg a „Fidesz szerint” címmel készült írásom, mert közben megjelent Rab Lászlóé a NOL 2009-02.12. számában, Ő így látta:
”Miután mindent megszoktam,a Fidesz szerintekkel kezdődő mondat másik részét meg sem kell hallgatnom. Tudom, hogy a kormány a komplett- hülyék gyülekezete, hogy a szocialisták elcsalták a rendszerváltást, hogy amíg a Fidesz volt hatalmon minden jó volt, ha meg nem ő van hatalmon, akkor minden nagyon rossz, íme, példa rá ez a világgazdasági válság is, hogy összehozta ezt is a Gyurcsány. A Fidesz szerint, kezdődő mondatok második felét, kívülről fújom. A Fidesz szerint a Fidesz jó, ami meg nem Fidesz az egyáltalán nem jó. A Fidesz szerint a kormány pocsék, a Fidesz kormány nem pocsék . A Fidesz szerint a kormány direkt nem akarja azt, ami a Fidesz szerint üdvözítő. A Fidesz szerint a kormány okolható azért, hogy hideg van. A Fidesz szerint többet kellene sütnie a napnak Magyarországon. A Fidesz szerint mindig össze kell hívni egy sajtótájékoztatót, amikor az MSZP is összehívott egy sajtótájékoztatót, s ott el kell mondani, hogy a Fidesz szerint pont az ellenkezője igaz annak, amit előtte elmondtak. Na most, ha ennyire leegyszerűsödött a világ, minek is kínoznám magam azzal, ami a Fidesz szerint, után következik. Van ennél sokkal fontosabb dolog is. Szerintem!”
Kommentem:
Szerintem is! Igen fontos például, hogy a kormány nem azt tette, amit a Fidesz szerint tennie kellett volna, akkor ugyanis, már valóban csődbe mentünk volna. Amikor a benzin ára magas volt Áfát csökkentett volna, akkor az ár nem lefelé ment volna, a költségvetés meg szegényebb volna. Azt meg már kifejtettük, hogy a Szerencse Játék Zrt. adóját nem lehetett a népszavazással kiesett vizitdíj pótlására fordítani, mert az már a költségvetésbe betervezett volt, csak nem a vizitdíjra. Ha viszont a Fidesz a reformokat nem akadályozta volna, most a brutális megszorító csomagra ok sem volna. Szerintem!

Ismét aktuális./Mentés saját archivumomból. Facebook bejegyzés/

Közzététetett 2019. január 5-én.

a

Hazugság és helyreigazítás

Hazugság és helyreigazítás

Médiakutatók és politológusok nem véletlenül emlegetik a médiát negyedik hatalmi ágként, amiből az következik, hogy akié a média azé a hatalom. Már az ókorban is ismerték ennek jelentőségét, de Joseph Goebbels – Hitler propaganda minisztere- fejlesztette magas szintre.. A lényege:”Ha egy hazugságot sokszor sokáig ismételnek a nép előbb-utóbb igaznak hiszi” Ebből következik : „Egy hazugságot addig kell ismételni amíg a nép igaznak nem hiszi.”

Hazánkban már a rendszerváltást követően – jobboldali politikusok részéről- történtek kezdeményezések a média kisajátítására. Orbán Viktor még tiltakozott ez ellen, aztán amikor hatalomra került teljes erővel látott hozzá a tájékoztatás eszközeinek elfoglalásához. Első kormányzásuk idején – ahogy Tölgyessy Péter politológus megfogalmazta – „ A Fidesz energiáinak nagy részét, politikai riválisai média hátországának, gazdasági erejének megtörésére és saját klientúrájának építésére fordította.” Ez ellenzékben is folytatódott, 2010 után pedig a magyar nagytőke segítségével– kisajátítva a közmédiát és elsorvasztva a még független média többségét – olyan médiabirodalmat hozott létre, amellyel minden kritikát képes lehengerelni, a lakosságot érdekeiknek megfelelően befolyásolni, jó részét fanatizálni

E médiahad működéséről a Belföld Index 2018. 08. 27. számában olvashatunk elemzést: A választások után több helyreigazítás jelent meg a Fideszhez kötődő médiafelületeken. ..olyan állításokat is korrigáltak, amelyek ellenzéki politikusok lejáratásáról szóltak és a választások előtt nagy erőkkel, sulykoltak a lakosság agyába.

A bíróságok egy része még ellenáll a nyomásnak és igyekszik gátat szabni a Fidesz hazug propagandájának, de ennek igen csekély a visszatartó ereje. Ugyanis akkor jelentek meg ezek a „helyreigazítások” amikor már a kívánt eredményt elérték, gazdáik, azaz a hozzájuk köthető politikai erők megnyerték a választásokat. Ez pedig minden „helyreigazítást”sőt, minden pénzt megért számukra, mert ennek jutalmául a hatalom támogatását élvezik. Éppen ezért vannak olyanok is amelyek végre sem hajtják a bíróság határozatát, inkább kifizetik a bírságot. Ha nem fizetik ki akkor sem szenvednek hátrányt mert nincs aki behajtsa – mert nem éri meg – a tartozásukat. Így aztán kezdhetik elölről a valótlan állítások közlését az ellenzéki politikusok lejáratását.

Hiba van az ezzel kapcsolatos jogrendszerben is, hisz a büntetés összege igen csekély, nincs arányban az okozott kárral. Egyébként is a lakosság odafigyel a hamis vádakra, de a helyreigazítás már kevésbé megy át a köztudatba.

Nincs új a nap alatt Ez a módszer már kezdettől fogva gyakorlata volt a Fidesznek. 2006-ban pl. Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének megvágott, meghamisított változatának közreadásával lázították fel a lakosságot, azt követően erre építették választási kampányukat. A 2014-es választási kampányban az MSZP politikusa Simon Gábor ügyét skandálták és elővették Zuschlagot is. Ez utóbbiról pl. azt híresztelték, hogy 50 milliót kapott – nylon szatyorban – a szocialistáktól, azért, hogy ne induljon a választáson. Hogyan is hat mindez ez a lakosságra? Egy vidéki ismerősömmel épp akkor találkoztam 2014-ben amikor ez a Zuschlag ról szóló hír napvilágot látott. Kérdém tőle, hogy te ezt elhiszed? Válasza: igen. És miből gondolod, hogy igaz? Mire ő: Mondták a rádióban meg a TV-ben is. Hasonló a helyzet jelenleg is. Főleg a falvakban sokan hittek a médiából éjjel nappal áradó „migráncs” veszéllyel fenyegető hazug propagandának, és ez a félelem felülírta a hatalmon lévők országromboló politikáját és korrupciós ügyeit.

Így vagyunk eleresztve megfélemlítve, aztán „helyreigazítva” kis hazánkban az Úr 2019.évének január havában.

Kelt 2019.január 4.

a
Kategóriák