“A Fideszt mindenképpen le kell váltani!”

A Fideszt mindenképpen le kell váltani!”’

Az autóbuszon két fiatalember beszélget. Emlegetik a „Gárdát” meg a „Betyársereget”, a két szélsőjobbhoz köthető „intim” testületet. Egyikük megjegyzi, hogy a pártok mind egyformák Aztán hozzáteszi, hogy nem mindenben ért egyet a Gárdával meg a másikkal sem de hát…./a részleteket nem értetettem egész tisztán/ A másikuk viszont határozottan leszögezte.”A Fideszt mindenképpen le kell váltani”.Ezzel véget ért beszélgetés, mert a következő megállónál leszállak

A Fideszt mindenképpen le kell váltani! Ebben teljesen egyetérthetünk a fiatalemberekkel. Ám ha a Gárdával vagy a Betyársereggel, /avagy ezek létrehozóival/ akarnák ezt megoldani már nem osztozhatunk elképzelésükben Több érvünk is van ellene.

Először is: A közelmúlt történelmében már voltak hasonló„különítmények”. Németországban ezt úgy hívták, hogy „Sturmabteilung” /Hitler rohamosztaga./ Kis hazánkban pedig a nyilas pártszolgálatosok. Azt nem tudni, hogy a fiatalemberek ismerik-e ezek tevékenységét, de hát tudjuk mi lett az eredménye.

A másik érv: Miért van szükség katonai jelegű szervezetekre ott, ahol az állam rendelkezik megfelelő fegyveres szervekkel – rendőrség, honvédség biztonsági szolgálatok. Stb. -.Éppen ezért iIyen szervek létrehozását tiltja az Alkotmány. Egyébként a bíróság – lakosságot megfélemlítő tevékenysége miatt- be is tiltotta a Gárda működését. Más kérdés, hogy utána átszervezték.

Felmérések szerint a lakosság is elutasítja ilyen szerveztek létrehozását. Éppen azért, mert úgy vélik:„adott helyzetben” akcióba léphetnek azonnal fegyveres testületté alakíthatók. Létrehozóik pedig hol nyíltan, hol burkoltan rasszista nézeteket vallanak és hirdetnek.

Még sokan vannak akik kellő történelmi ismeretek hiányában hisznek a téveszméket hirdetőknek. Sokan viszont azt nem értik, hogyan lehet a Parlamentben téveszméket valló és hirdető párt. Ez csak úgy lehet, hogy egy magyar bíróság, amely a párizsi békeszerződés tiltó rendelkezését nem ismerte vagy nem vette figyelembe, és pártként bejegyezte, azok a bizonyos választók meg beszavazták őket a parlamentbe.

Ez a helyzet a mai Magyarországon a 2018-as választások előtt. Érdemes tájékozódni mert a bőrünkre megy a játék.

2017 november 06

Hozzászólások lezárása.

Kategóriák