A  L Á Z A D Á S  É V E

A  L Á Z A D Á S  É V E

2017. a nők lázadásának éve volt. A nők fellázadtak a szexuális zaklatás ellen. Amerikában kezdődött a folyamat ahol elsősorban a művészvilág ismert rendezőinek, producereinek színészeinek szexuális zaklatásai ellen léptek fel. A Weinstein-ügy kirobbanása lavinát indított el, egyre több szexuális zaklatási eset lát napvilágot minden országban.

Magyarországon is többen álltak elő zaklatásos történetekkel. Két jól ismert színházi rendezőnek, televíziós személyiségnek távoznia kellett. Viszont még sok jel utal arra, hogy hazánkban a társadalom kevésbé fogadja el, hogy a szexuális zaklatás létező dolog. Ami most előkerült az a jéghegy csúcsa. Mert a visszatartó erő akkora, hogy még a társadalmi elit csúcsán lévő színésznők is 30 éven át hallgattak Amerikában. Mennyi esélye van akkor a vidéki gimnázium tanárijában vagy a pesti pláza pénzügyi osztályán molesztált nőnek? Teszik fel a kérdést újságírók. A válasz: Addig nem sok, amíg újraválasztanak valakit, akinek a felesége átesett egy vak komondoron vagy a hatalmon lévők politikai érdekeiknek megfelelően bagatellizálják a kérdést/ az a helyzet, hogy ezek, el fognak törpülni amellett amikor majd iszlám tömegek lesznek itt“, mondta az ország miniszterelnök-helyettese./

rendszerhibáról van szó, ha nemcsak a kommentelők, az ismerősök adnak nagyobb esélyt annak, hogy egy áldozat hazudik, de az igazságszolgáltatás is ebből a feltételezésből indul ki. „ Pedig az egypárti Alaptörvényben is rögzítve van: „Az emberi méltóság sérthetetlen./II.cikk/Nem egy alapjog a sok közül, hanem az a jog, amely minden más alapjog érinthetetlen lényege. Megsértését a Btk. büntetni is rendeli/222. § / Úgy látszik azonban, hogy mindez nem ment át a köztudatba. Annak ellenére nem ment át, hogy az „Alaptörvény Asztala” rajta az Alaptörvénnyel ott van minden önkormányzat jól látható helységében. Miért is nem ment át? Mert a politika most erősebb a jognál.” A Fidesz-politika, ahol csak teheti, centralizál és az erő pozíciójából kívánja egybefogni az országot . „/Tölgyessy Péter/ Tehát ha érdekeik úgy kívánják figyelmen kívül hagyják a jogot. Ha viszont érdekük fűződik egy zaklatási ügyhöz azonnal felhasználják. Lásd: Havas Henrik ügye. Voltak akik úgy vélték Baukó Éva milliókat kaphatott a nyilatkozatáért. Jó magam és többen úgy véljük, hogy a műsorvezető már régen szálka volt a hatalom szemében és ez jó alkalom volt félretételére. Az ATV illetékesei pedig tudták kötelességüket. Aztán a kormánypárti sajtó a „Gyurcsányozó” Havast az ellenzék üdvöskéjének igyekezett beállítani.

Pár napja Nagy Bandó András az ATV-ben beszélt arról, hogy Orbán Viktor veri a feleségét. Aztán jött a bocsánatkérés. Milyen érdekes és rejtélyes is a dolog. Eddig a „tettesek” egyike másika kért bocsánatot a sértettektől. Nagy Bandó András meg azért, hogy beszélt róla. Azt mondta el ami „nyílt titok” az országban, hogy Magyarországnak olyan miniszterelnöke van, aki veri a feleségét. Megerősítette azzal, hogy egy konkrét intézmény – nevezetesen a kecskeméti kórház – egyik dolgozójától hallotta, hogy odaviszik Orbán feleségét mindig amikor összeveri. Tehát nem is egyetlen esetről van szó. Kínos helyzetben lehet a kecskeméti kórház vezetősége. Ugyanis ott nyomának kell lenni annak ha ellátták az asszonyt és annyinak ahányszor ellátták. Nyilatkozniuk ha valóban voltak ilyen esetek az orvosi titoktartás miatt nem szabad. Ám ha csak kitaláció az egész? Ki tudja? Cáfolni nem cáfolták. A hallgatás is árulkodó lehet.
Mindezek ismeretében érthető, hogy a magyar országgyűlés miért nem ratifikálta még a 2014 óta érvényben lévő isztambuli egyezményt.

Kelt 2017.december 29-én

 

a

Hozzászólások lezárása.

Kategóriák