A nép hangja a buszon

A nép hangja a buszon

Úgy vélem hasznos lenne, ha az ellenzéki, de kormánypárti politikusok is autóbusszal és nem Merzedeszekkel meg Audikkal közlekednének. A társas közlekedési járművön ugyanis hallanák, azaz hallhatnák a „nép”, az istenadta nép hangját. A minap reggel a közeli városban lévő piacra igyekeztünk. Megtelt az autóbusz és még a közbeeső faluban is jó páran felszálltak. Az utazó többség az idősebb korosztályba tartozott. Így került aztán szóba a 65 év felettiek ingyen utazási kedvezménye. Remélem nem veszik el, mondja az egyik asszony. Ő ugyanis gyakran utazik a Budapesten lakó lányához és ha azért fizetni kellene az neki nagyon sokba kerülne és megterhelő lenne. A napokban is jött a Népligetből közlekedő autóbusszal és a többsége az utasoknak nyugdíjas volt. Felvetésére egy másik asszony úgy reagált, hogy ez a kormány „családbarátnak” mondja magát és reméli nem szünteti meg az idősek utazási kedvezményét. Gondoljon a népre és inkább a magyar szegényeket támogassa mint a „migráncsokat”. Az előbb szóló asszonyság aztán hozzáteszi: Pedig „mutogassák őket” állandóan, hogy miket művelnek. Vannak akik azt mondják, nem is igaz: Pedig igaz az.

Eddig – „a nép hangja” – történet, ami igencsak tanulságos. Mármint a Fidesz újabb kétharmadát illetően. A fővárosban lakó lányához utazó asszony azt állítja, hogy igazak a „migráncsokról” és /bűn/tetteikről a közmédiában minden nap mutogatott történetek. Azt is tudja, hogy azt mondják, nem igazak. Feltételezem, hogy lányától hallhatta, hogy nem igazak azok, de ő tudja, hogy igazak. Miért is? Azért, mert a Tv-ben /köztévében/mutatják és ugye az a „hivatalos” az az igaz, azt kell elfogadni. Az a hír meg már nem jutott el hozzá, hogy bizony a köztévé munkatársai „bevallották”, hogy „felsőbb utasításra” hamisítani kellett bizonyos „migráncsokkal” kapcsolatos történeteket. Asszonyunk bizonyára annak sincs tudatában, hogy az un. „Közmédia” a hatalmon lévők kezében van és hát ismert az a Goebbels-i tétel, „ha egy hazugságot sokszor, sokáig ismételnek a nép előbb utóbb igaznak hiszi”

A másik asszony meg tudja, hogy vannak szegények az országban és hát a kormánynak azokat kellene támogatni inkább mint sem a „migráncsokat”. Ezek szerint a kormány nem támogatja a hazai szegényeket? De egyáltalán miért vannak szegények a kormány által nagyon sikeresnek kommunikált magyar gazdaság és állandóan emelkedő bérek mellett?

Azért, mert a Fidesz-kormány a kommunikációval akar minden gondot megoldani.

Amiről nem beszélünk az nincs. Minden felmérés szerint az ország lakosságának 40 %-a él szegénységben. A kormány által erőltetett un. „unortodox” gazdaságpolitika elmélete szerint a „szegények” majd követni fogják a gazdagokat, azok módszereit és megszűnik a szegénység. Most akkor a sok szegény nem akarja követni a gazdagokat? Gyanítom, hogy akarná csak nem tudja. Mészáros Lőrinc lehet a példakép. Kövesse aki tudja! A módszer ugyanis egyszerű: Orbán Viktor barátjának kell lenni. A sok szegény viszont a nagy számok törvénye alapján nem lehet mind Orbán Viktor barátja. Próbálkozni viszont lehet.

Ilyen a „nép hangja” kis hazánkban az Úr 2018. évének április havában.

Bejegyezve 2018.07.02.

a

Hozzászólások lezárása.

Kategóriák