A valóság hajlítása és a szövegértés

A valóság hajlítása és a szövegértés

Amint azt az un. Pisa jelentésből tudjuk a magyar diákoknak nem erőssége a szövegértés. Ám úgy látszik a felnőtt társadalom egy része sem mutat példát e tekintetben. Egy bizonyos politikai párt – nevezzük Fidesznek – gyakran mást ért vagy igencsak sajátosan értelmez fogalmakat mint a közvélemény. Mint azt a 2008-as szégyenletes népszavazás óta tudjuk magyar az, aki a Fideszre szavaz, a többi legjobb esetben is idegen szívűnek tekinthető. Ezt erősítette meg most a Ház elnök urunk igencsak nyomatékosan. Németh Szilárd alias „rezsibiztos” pedig nem értette a Parlamentben Gyurcsány Ferenc napirend előtti felszólalását.

Orbán Viktor miniszterelnök – az Ericsson Ház megnyitó ünnepségén május 29-én pedig, többek között a következőket mondta: Akkor járunk el helyesen, ha a saját észjárásunknak megfelelően, a magunk akarata szerint a valóságot is képesek vagyunk hajlítani.

Látom a közösségi oldalakon, hogy kérdezik ki érti ezt? Valóban. Ember legyen, azaz „szövegértő” legyen a talpán aki ezt érti. Érteni nem is lehet. Viszont meg lehet fejteni. Azt tudja megfejteni aki tud „Fideszül”. Fideszül tudni pedig annyit jelent, hogy ismerni kell a gondolkodásmódjukat. Valahogy így: Egy Fideszes előtt nincs akadály, ő mindent meg tud csinálni. Tud a vízen járni, de tud csinálni fából vaskarikát, sőt mi több tud alkotni olyan választási eredményeket feldolgozó számítógéprendszert, amely az eredményeket a maguk, azaz a Fidesz javára „hajlítja”. Hogyan is?

Mint ismeretes Orbán Viktor a választás napján kórházba került. Miért is? Ezt a kijövetele után tett nyilatkozatából tudhattuk meg. Ebben ugyanis megfenyegette a Soros bérenceket – avagy ügynököket – mert mint mondta – /jó magam is hallottam /– hiszen „miattuk kerültem kórházba”. Kérdések kérdése: Először is azt kellene tisztázni, hogy kik azok a Soros bérencek, avagy ügynökök? Aztán mi az, hogy a miattuk került be a kórházba? Megverték tán? De hol volt a kormányőrség meg a TEK? És a többi és a többi!

Nem nehéz megfejteni. A Soros bérencek sokszor szerepeltek a Fidesz választási kampányában ők azok akik le akarják bontani a kerítést, be akarják hozzánk telepíteni a „migráncsokat”. Ők az ellenzék, az ellenzéki képviselő jelöltek, akik minden előzetes felmérés szerint a választás napján is sok helyen nyerésre álltak. Úgy vélem ebben rejlik – a Soros ösztöndíjas – miniszterelnökünk kórházba kerülésének oka. Felrémlett előtte a kép, mi lesz ha az ellenzék győz a választásokon? Börtönbe is kerülhet. Jól tudja ő, hiszen állítólag jogot végzett, hogy sok tettéért, összességében a hatalommal való visszaélés – azaz a Btk. szerinti – „hivatali visszaélésért”felelősségre vonható. Be kellett menni a kórházba.

Ekkor jött viszont a „ valóság hajlítása”, azaz a számítógéprendszer meghibásodása./”B helyzet”/ Először visszafelé kezdett számolni, majd végkép felmondta a szolgálatot. Summa summárum, a Fidesz győzött pontosan kétharmaddal.

A Klubrádió műsorán hallható egy informatikus nyilatkozata miszerint egy egész apparátus dolgozott azon a bizonyos számítógép-rendszeren amely ezt az eredményt produkálta. Azután a bizonyítékok eltüntetése következett. Mint mondta, reméli lesz közöttük olyan, aki nyilatkozik és leleplezi a megrendezett csalásokat.

Mi is reméljük és várjuk az illető jelentkezését, a leleplező nyilatkozat megtételét.

Ez a helyzet kis hazánkban az Úr 2018.évének június havában.

Kelt 2018.június 14-én.

 

 

Hozzászólások lezárása.

Kategóriák