Bezzegország

Bezzegország

Almás|2015. ápr. 25. 22:04|

Olvasom a sajtóban és a facebook bejegyzésekben, hogy „ A szlovákok röhögve hagynak le minket: a szlovák nettó minimálbér 104 ezer Ft. a magyar 68 ezer Ft. A szlovák minimálnyugdíj 80 ezer Ft, a magyar 28,5 ezer Ft…..

Egy kis emlékeztető:

Orbán Viktor kormányfő valóságos dicshimnuszokat zengett a szlovák gazdaság teljesítményéről, amikor pozsonyi kollégája, Robert Fico társaságában részt vett a Budapesten megrendezett Magyar–Szlovák Gazdasági Fórumon./Népszabadság 2012.november 17./
2008 nyarán már ezt harsogta a magyar média: Lám, lám bezzeg már a szlovákok is megelőztek bennünket a GDP termelésben. De vajon miért előztek meg bennünket??

Ha esetleg valaki és Orbán Viktor sem tudná:
Azért, mert a Dzurinda – kormány – egyetértésben a Magyar Koalíció Pártjával – kemény reformokat hajtott végre. Felemelték a nyugdíjkorhatárt, beüzemelték a nyugdíjpénztárakat, bevezették a vizitdíjat, a kórházi napidíjat, a dobozdíjat.
Bevezették az egységes, 19 % – os adókulcsot, az ÁFÁ – ra, az szja – ra, és a társasági adóra.-/Ez utóbbit hamar megszüntették mert nem vált be./

Felszabadították a hatósági árak nagy részét,- megdrágult a gáz, a villany. A reform első évében jelentősen csökkent a reálbér, mérséklődött a fogyasztás. Aztán drasztikusan lefaragták a szociális kiadásokat – egyik napról a másikra felére csökkentették a segélyeket, ami elsősorban a romákat érintette./Volt is éhséglázadás, /- És bezzeg a szlovákok anno megépítették a Bős – i vízerőművet ahonnét olcsó villamos energiát nyernek, mi meg fizetjük a kártérítést. Bezzeg!
Ugye bezzeg így egészen másképp néz ki a helyzet!
Hozzá kell tenni, hogy mindezen reformok, megszorító intézkedések voltak. Dzurindáék el is veszítették a választásokat. A Ficó meg bezzeg, azt ígérte a kampányban, ha megválasztják, visszacsinálja az egészet. Bezzeg meg is választották. Bezzeg nem tartotta be az ígéretét, tehát, mondaná Orbán Viktor: hazugsággal került hatalomra, nem legitim a kormánya! De bezzeg Ficó miért nem csinálta vissza, ahogy Orbán itt ígérgette a Gyurcsány- kormány reformjaira? Azért nem csinálta vissza, mert nagyon jól tudta, hogy a szidott reformintézkedések előbb utóbb meghozzák az eredményeket. Bezzeg mi most irigyeljük őket, hogy nekik van már eurójuk is.
Bezzeg mi is előbbre tartanánk, már nálunk is lehetne euro, ha Orbán és csapata anno – 2006 – 2008 – ban nem akadályozza meg a reformokat! Hogy fogalmazta meg ezt Demján Sándor? ”Ha végrehajtottuk volna a reformokat, a mainak a kétszeresét keresnénk.” Semmi okunk kételkedni a bankár vállalkozó szavaiban. Ő aztán tud számolni. Bezzeg!

a

Hozzászólások lezárása.

Kategóriák