Elsimítás, elhomályosítás.

Elsimítás, elhomályosítás.

Az olimpiai láng „kialvása” elhomályosította a jogállam még meglévő szikráit?
Az egyik hír az, hogy Mészáros Lőrinc érdekeltségei simították el Orbán Viktor rokonságának több mint hárommilliárd forintnyi tartozását.
…..Azzal, hogy Mészáros egyenlítette ki a számlát, nevére vette a kormányfőt. Vagy fordítva. És mielőtt értelmezési vita kerekedne arról, kié a pénz, tegyük egyértelművé: nem a tulajdonosi státusz számít, hanem a rendelkezési jog. Az, hogy ki mondja meg, mikor és mire kell költeni. Ha Orbán Viktor számláján egy árva vas sem búsong, akkor is dúsgazdag ember, hiszen akarata milliárdokat mozgat – saját vagy kedvezményezettjei javára.

/http://www.vasarnapihirek.hu//szerkesztosegi_velemeny_megb…/
Ez pedig azt jelenti, hogy kénye kedve szerint költi, azaz sajátjaként rendelkezik a
hozzákerült adófizetők pénzével, tehát elköveti a Btk-ban megfogalmazott sikkasztás bűntettét. Aki a rábízott idegen dolgot jogtalanul eltulajdonítja, vagy azzal sajátjaként rendelkezik, sikkasztást követ el. (Btk. 372. §)
Büntetése:sikkasztás alapeset: 2 évig terjedő szabadságvesztés
sikkasztás minősített esetei: elkövetési értéktől függően 3 évig, 1-5 évig, 2-8 évig, illetve legfeljebb 5-10 évig terjedő szabadságvesztés között. 

A másik hír: A bíróság szerint Matolcsy György MNB elnökre lehet mondani, hogy közpénzt lopott. Csak még egy pici probléma van. Az, hogy mondani lehet, de minek? Ugyanis más következménye – legalábbis egyenlőre – nincs. Pedig e hírt hallva és olvasva valakinek valamit tennie kellene. Ez a hír bűncselekmény megvalósulására utal. Ha ugyanis nincs semmi valóság alapja a dolognak, akkor Matolcsy uramat megrágalmazták, becsületét avagy jó hírnevét megsértették A bíróság viszont nem erről döntött. De kinek is kellene intézkednie az ügyben, hogy kiderítse mi ennek a hírnek a valóság alapja? Kis hazánkban még létezik igazságszolgáltatás melynek egyik ága a nyomozó hatóság azaz az ügyészség és a rendőrség. Az ő dolguk a kiderítés. A Büntető Eljárási Törvény kötelezi őket erre. Akkor mi itt a probléma?

Miért nem rendelték el még a nyomozást egyik „ügyben” sem? Nem kell különösebb oknyomozást folytatni ahhoz, hogy rájöjjünk. Csak azt a korábbi bírói ítéletet kell elővenni, melyben az áll, hogy jogos Kis János azon véleménye, mely szerint: Polt Péter legfőbb ügyész ,”Előző hivatali ciklusa idején már bőségesen bizonyította, hogy hivatalát nem pártatlan közszolgaként, hanem megbízója kiszolgálójaként tölti be.” Egyszóval itt van az a bizonyos kutya elvermelve. Ez viszont azt jelenti, hogy súlyosan megsérült, kimúlóban van a jogállam. http://nepszava.hu/cikk/1006855-pert-vesztett-a-legfobb-ugyesz—kis-janos-velemenye-jogos

2017. február 22

Hozzászólások lezárása.

Kategóriák