“GYURCSÁNYOZÁS”

GYURCSÁNYOZÁS”

Ismeretes, hogy a Fidesz most is „nyócévezik” és hangoztatja nap mint nap, hogy hazudott és minden baj okozója Gyurcsány Ferenc. Teszik ezt annak ellenére, hogy máig azt keresik mit hazudott a volt miniszterelnök. Ez ügyben pereket is indítottak melyeket sorra elvesztettek. Sajnos a média ismert magatartása miatt ez nem ment át a köztudatba, így sokan bedőlnek a hamis propagandának.

Ezen nincs is mit csodálkozni, de az fölöttébb furcsa, hogy a demokratikus ellenzék egy része is beállt ebbe a sorba.

Aki a választók szemébe hazudott, az tehertétel a baloldalnak és érdemes visszavonult fújnia,..”Jelentette ki Botka László magát az MSZP miniszterelnök jelöltjévé kinevező szegedi polgármester 2017. februári országértékelő beszédében.

Botka László ne tudná, hogy Gyurcsány nem hazudott? Főleg nem a választók szemébe, hiszen ott volt azon a zárt ülésen ahol az un. „őszödi beszéd”elhangzott.

/Egyébként is Gy.F. a szímbólikus kifejezésben többes számot használt//

2009. júniusában arra az újságírói kérdésre, hogy le kellett volna mondania Gyurcsánynak az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után? Válasza :Akkor úgy láttam, ez túlélhető. Ma is azt gondolom, ha a következő két-három év politikája eredményeket hozott volna, Őszöd már rég feledésbe merül.

/Jellemző, hogy a sajtóban a „beszéd”nyilvánosságra kerüléséről írnak. A média máig nem akarja tudomásul venni, hogy 2006-ban nem „a beszéd” hanem annak összevágott, ha úgy tetszik meghekkelt, meghamisított változata került nyilvánosságra. Ez jobb helyeken bűntettnek minősül. Tudják ám ezt a mi hatalombitorlóink is. Azonnal kirúgták és büntetőeljárást indítottak azok ellen az újságírók ellen akikről feltételezték, hogy „meghekkelték”Orbán egyik beszédét./

Valóban, ha a Gyurcsány-kormány reformjai, megvalósulnak ma svájccal vetekedhetnénk. Botka László ne tudná, hogy ezeket a reformokat az akkor ellenzékben lévő Fidesz hiúsította meg? 2006-ban – mivel Gyurcsányéknak nem volt kétharmada – a Parlamentben leszavazta az államigazgatási reformot? 2008-ban az egészségügyi és felsőoktatási reformot pedig az Alkotmánybíróság segítségével a szégyenletes népszavazással hiúsította meg?

Ugyan mire alapozza Botka László azon kijelentését, hogy Gyurcsány Ferenc „tehertétel” a baloldalnak? Gyurcsány Ferenc egy olyan demokratikus pártnak a vezetője amelynek 11 ezer tagja, jelenleg félmillió szavazója van. A legutóbbi tényleges megmérettetés alkalmával – az EU parlamenti választásokon- közel 10 % – ot kapott, alig pár százalékkal kevesebbet az MSZP-nél. Amikor a választók ilyen kijelentéseket hallanak az fogalmazódik meg bennük, hogy lám ezek a baloldaliak csak marakodnak és nem a választókkal foglalkoznak. Mint ismeretes Gyurcsány Ferenc reagálásában sok sikert kívánt Botka Lászlónak.

Gyurcsány Ferenc nemzetközileg is elismert politikus és gazdasági szakember Ha anno a válság kezdetekor rá hallgatnak sok baj megelőzhető lett volna. E-mellett jelentős a szakirodalmi tudományos munkássága. Többek között társszerzője egy Nobel-díjas amerikai közgazdász Tőzsdeszabályozás c. könyvének A visszavonulását követelők melyike tud ilyesmit felmutatni?

Apropo: Visszavonulás követelése? Milyen erkölcs alapján jogosítja fel magát erre valaki? Ady Endre verse illik a helyzetre. „Dőltömre Tökmag Jankók lesnek: Úgy szeretnék gyáván kihunyni S meg kell maradnom Herkulesnek” /Muszáj Herkules/

20017 március 13.

Hozzászólások lezárása.

Kategóriák