Hazudott-e Orbán?

Hazudott-e Orbán?

Az utóbbi időszak kormány propagandája, azaz kampány témája lett a menekültek befogadása elleni tiltakozás, óriás plakátokon és a média teljes szélességében.

A napokban viszont kiderült, hogy a magyar kormány már befogadott annyi menekültet, amennyit elvárna Brüsszel. A sajtó úgy kommentálta, hogy „ezzel egy komolyabb rés jelentkezett a hazugságok szépen felépített pajzsán, amiből a kormány azóta is próbálja kivágni magát.”
Úgy néz ki, hogy a lakosság nagy része most jött rá, és érzékeli igazán, hogy a miniszterelnök és tisztségviselői hazudtak, becsapták az embereket. Pedig ha jól megnézzük Orbán Viktor és csapata, a nép félrevezetésével azaz hazugsággal szerezte meg és tartja fenn hatalmát. Az emberek tájékozatlanságára, feledékenységére, a nemzeti érzésre építették a politikai stratégiájukat, alkalmazva Hitler és propagandaminisztere Goebbels tételét, miszerint: ”Egy hazugságot addig kell ismételni amíg a nép igaznak nem hiszi”. Az internet, a sajtó és archívumai azonban nem felejtenek. Egy két példa.

– A 2002-es elvesztett választások után a Fidesz az „ott tartunk be a kormánynak ahol tudunk”, a „minél rosszabb a népnek annál jobb nekünk” politikát követve megakadályozta a Gyurcsány-kormány reformjait. Az ország gazdasága sínylette meg, hogy 2006-ban meghiúsították az államigazgatási, 2008-ban pedig a felsőoktatási és egészségügyi reformot. A 2008-as gazdasági válság és az általuk okozott kár miatt a kormány megszorításokra kényszerült, amit a Fidesz és médiahada úgy kommentált és sulykolt a lakosságba, hogy „ a ballib. kormányok tönkretették az országot.”

Ugyanakkor 2009 februárjában Orbán Viktor Londonban egy ottani lapnak nyilatkozva a hazai reformokat sürgette. Arra a kérdésre, hogy akkor miért akadályozta meg az egészségügyi reformot, azt válaszolta, hogy nem azzal, hanem ahogy ő kezdené „a bürokrácia lefaragásával” azaz az államigazgatás reformjával. Tehát azzal kezdené amit 2006-ban a Parlamentben már leszavazott. A Fidesz vezére tehát hazudott. Nem kicsit, nagyot. Ehhez már csak azt tehetjük hozzá, hogy az ismert nagyvállalkozó és bankár Demján Sándor 2009 február 15 – én az MTV-ben kijelentette: „Ha végrehajtottuk volna a reformokat, a mainak a dupláját keresnénk”. És mit lát Demján Sándor 2017 decemberében? „350 ezer felesleges állami alkalmazottat ami óriási teher a gazdaságnak.”

– A Fidesz elnöke 2010. november 11-én a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak azt mondta, hogy „Európában senki nem tett annyit az államháztartás egyensúlyának helyreállításáért – és adott választ a válsághelyzetre –, mint az ország két utolsó kormánya”. Mint ismeretes Orbán Viktor felelősségre vonással fenyegette meg a Bajnai – kormány válságkezelő költségvetését készítőket és az azt megszavazó képviselőket. Kormányra kerülve pedig úgy nyilatkozott, mintha neki és kormányának is érdeme lenne a sikeres válságkezelés, és neki is kijárna a „külföld kalapemelése”. Pofátlan hazugság.

Hosszan lehetne sorolni a hasonló hazugság történeteket és példákat az őszödi beszéd meghekkelt közreadásától kezdve a koncepciós pereken át a román gáztenderig. Pedig mint tudjuk anno azt mondta, hogy ő sosem hazudik. Aztán később a nagykövetek előtt kijelentette: „Ne arra figyeljenek amit mondok, hanem arra amit teszek” Ebből meg az következik, hogy amikor beszél akkor hazudik, amit tesz az meg egyenesen tragédia ennek az országnak.

Megjegyzem, hogy a Publió kiadónál – „Hazudott-e Gyurcsány” címmel – megjelent blogkötetemben az „őszödi beszéd” és a körülmények elemzése után a következtetés, ” a Fidesz máig azt keresi mit hazudott Gyurcsány Ferenc”.

Ki hazudott tehát?

Kelt: 2018 február 12-én

 

Hózzászólás írása

Be kell jelentkezned a hozzászólás írásához.

Kategóriák