Hová lett a magyarok erkölcse

Hová lett a „magyarok” erkölcse?

Almás|2014. Okt. 21. 0:24|/NOLBlog/

A 2014-es választások eredményei elképesztően ijesztő képet mutatnak a „ magyarok” erkölcsi felfogásáról. Ebbe az erkölcsi felfogásba belefér a Fidesz-KDNP vezető politikusainak és tisztségviselőinek nyilvánosságra került – a kimutatható jövedelmüket jóval meghaladó – vagyongyarapodása, 100 és annál több milliós ingatlanok vásárlása és birtoklása.
Ami viszont még rosszabb, hogy a Fidesz-KDNP hatalom megvédi ezeket az embereket a vizsgálatok és felelősségre vonás elől. Így aztán táborukban kialakult egy olyan nézet amely szerint a „mi kutyánk kölyke” neki mindent szabad, a bűn is megbocsátható. 

Mára már könyvtárat kitevő irodalma van annak, hogyan gyarapodtak a Fideszes vagyonok. Az Élet és Irodalom számolt be arról, hogy „A Fidesz jelenlegi vezetőinek anyagi jólétét a székházakból származó pénzek alapozták meg.” Aztán jöttek a szorgos újságírók tényfeltáró művei- „ Fiuk a bányában, „A fiuk a szőlőben” – stb., legutóbb Ferenczi Krisztina: Narancsbőr/Az Orbán-vagyonok nyomában/c. munkája.

Mindezek azonban elkerülték a nagy közönség figyelmét, vagy nem jutottak el hozzá, legalábbis nem hagytak nyomot erkölcsi felfogásában.

Annál inkább él még a tudatában a „nyócévezés” az a hazugság, hogy a baloldali kormányok tönkre tették az országot. E tudat frissítéséről pedig gondoskodik a magyar nagytőke segítségével kiépített médiahad, illetve ezekből áradó, a népet félrevezető propaganda.
A 2010-es választások előtt a 168 óra olvasói az MSZP-t jelölték meg a legkorruptabb pártként. Miért is? Ha megnézzük az akkori információs forrásokat, a Fidesz médiatúlsúlya mutatkozik. E mellett büntetőperek indultak politikusok ellen. A hatóságok elhúzták az ügyeket, gyakran mutogatták, elsősorban a baloldali ügyek szereplőit. A Zuschlag ügyből szinte kirakatper lett. Nem csoda, hogy az egyszerű állampolgárban az a benyomás keletkezett, hogy korrupció csakis a baloldalon létezett.
A valós helyzetet 2009 júliusában Kovács Tamás legfőbb ügyész ismertette. E szerint az ügyek szereplői közt
van kormányoldali, van ellenzéki, és független – csaknem egyforma arányban. Ha kormánypárthoz tartozó .. ellen folyik eljárás, akkor azt az ellenzéki sajtó napirenden tartja, a másik oldalon ez nem jellemző. Mint mondotta: Nem akarom megítélni a”baloldali” sajtót, de nehogy az ügyészség sara legyen, hogy az egyik esetről írnak, a másikról meg nem.”

Miután a „magyarok” erkölcséről van szó érdemes tisztázni azt is, ki a magyar? A szégyenletes un. ”szociális népszavazás” után Orbán Viktor kijelentette, hogy „Győztek a magyarok.” Magyar tehát az, aki reá szavaz. A fanatizáltakból alakult ki aztán az a pártkatonahad, amely stabil szavazója a pártnak, bár az önkormányzati választások eredményei alapján létszámuk csökkenni látszik.
A tisztességes média munkatársai, a józanul gondolkodó értelmiség és a felelős politikusok feladata és történelmi felelőssége is, hogy meggyorsítsa ezt a folyamatot.

a

Hozzászólások lezárása.

Kategóriák