Kinek jár a kalapemelés?

                       Kinek jár a kalapemelés?

                    168 óra online 2010.dec13.

Orbán Viktor november 11-én a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak azt mondta, hogy Európában senki nem tett annyit az államháztartás egyensúlyának helyreállításáért – és adott választ a válsághelyzetre –, mint az ország két utolsó kormánya. (Tehát a Bajnai- és a Fidesz-kormány.) Hozzátette, hogy a drasztikus intézkedéseket sikerült sztrájkok és tiltakozó megmozdulások nélkül bevezetni, ezért kijárna, hogy „a külföld kalapot emeljen”.

Orbán Viktor elvárásaival szemben több híradás szól arról, hogy a „külföld” igenis kalapot emelt – még az ő kormányra kerülése előtt –, a magyar (Bajnai-) kormány válságkezelő intézkedéseit méltatva. Az Európai Bizottság elnöke például így fogalmazott: „Magyarország helyes, megfelelő intézkedéseket tesz a gazdaság »megfordítására«, vagyis a fellendülés irányába terelésére.” A 2010. június 4-i tudósítások pedig kiemelik, hogy az USA elnöke gratulált Bajnai Gordonnak a Magyarországot sújtó gazdasági válság sikeres kezeléséhez: „Az ön gyors és fegyelmezett intézkedései példaként szolgálhatnak azon országoknak, amelyek hasonló fenyegetésekkel néznek szembe.” Megjegyzendő, hogy Barack Obama gratulációja éppen akkor futott be, amikor Kósa Lajos és Szijjártó Péter a lehető legsötétebb képet rajzolta népünk elé a magyar gazdaság és a közpénzek állapotáról.
Egészen más képet mutatnak a korábbi híradások, amelyekben többek között olvasható: „A Fidesz elnöke szerint Magyarországnak ebben az új helyzetben nem válságkezelésre van szüksége, mert a válságkezelés tulajdonképpen a válság konzerválása.”
A NOL/MTI 2009. május 13-ai száma pedig arról tájékoztat, hogy egy EP-választási gyűlésen a Fidesz elnöke kijelentette: a kormány ma az országban nem válságkezelő, hanem válságmélyítő programot képvisel… ezért az európai parlamenti választás legfontosabb tétje, hogy „meg tudjuk-e védeni az országot ezzel a Bajnai-féle megszorító csomaggal szemben”. A sort folytathatnánk.
Akik hatalomra juttatták, vajon emlékeznek-e arra, hogy a Fidesz vezére felelősségre vonással fenyegette meg a Bajnai-kormány költségvetését készítőket és az azt megszavazó képviselőket? Kormányra kerülve pedig most úgy nyilatkozik, mintha neki és kormányának is érdeme lenne a sikeres válságkezelés, és neki is kijárna a „külföldi kalapemelés”…

Kommentek:

Kiskacsa 2010-12-15 10:47:37   #3
Emelem kalapom Almási József elött!
Vajon meg tudjuk védeni az országot az átváltozó művészektől?

Latomas 2010-12-13 16:20:05   #2
Ez a magyar kisbetűs társadalom, úgy látszik, hogy az ostoba és irigy, tömegek birkahadának ez jó. Több milliárdnyi pénzösszegekkel megfizetni a demagóg vezetőket. Legalább, józan paraszt lenne az ország, de az is lehet, hogy rendszerváltáskor ezt az “intézményt” is felszámolták. Most már meg amúgy mindegy, mert fizetni kell, ha tetszik hanem

Mapolg 2010-12-13 10:31:35   #1
Úgy látszik, hogy az Orbán kormány nem a nemzeti együttműködés, hanem a nemzeti pofátlanság kormánya.

Megjegyzés : A cikk a 168 óra jelzett számában jelent meg. Mivel ott nem elérhető átmentetem ide,

a

Hozzászólások lezárása.

Kategóriák