Orbán és Soros egy kárpátaljai magyar szemével

Mai történetek:

Orbán és Soros egy kárpátaljai magyar szemével

A főváros egyik neves egészségügyi intézményében kontroll vizsgálatra várakozom. Eközben mellém ült egy velem hasonló korú férfi. Amolyan kis vagány természetűnek tűnt. Beszélgetni kezdtünk. Kérdezi, hogy a szívműtét után iszom e bort. Mondám igen, méghozzá saját termésűt, persze módjával. Helyesel és mint mondja ő is hasonlóan cselekszik Úgy látja itt Magyarországon hamarabb öregszenek az emberek mint Kárpátalján. Ezt többek között annak tudja be, hogy ott jobb a levegő és az emberek valahogy másképpen élnek. Ő ugyan most itt él Magyarországon, itt is van kertje de Kárpátalján is megvan. Szeret kertészkedni. Kezében tart egy bulvárlapot, rámutat Orbán Viktor fényképére és megjegyzi, hogy sokat köszönhet a magyar miniszterelnöknek, aki sokat tett a magyarokért. Gyarapodott az ország és a nép ami abból is látszik, milyen sok itt a gépkocsi. Na és persze megvédi a magyarokat attól az átkozott Sorostól és az idegenek betelepítési tervétől.

Kérdém tőle: tudja-e, hogy ki az a Soros György. Annyit tud, hogy magyar származású gazdag ember. És azt tudja-e, hogy Orbán Viktor és csapata többek között ennek a Soros Györgynek a segítségével, anyagi támogatásával építette fel pártját a Fideszt ebből kifolyólag neki köszönheti hatalomra kerülését. Döbbenten néz rám egy pillanatra eláll a lélegzete is talán. Aztán arról kezd beszélni, úgy véli Orbán ismét nagy fölénnyel fogja megnyerni a választásokat. A válaszomra, hogy az nem olyan biztos, kérdések maradtak benne, és mintha kis félelem is kiült volna az arcára. Közben hívtak a vizsgálatra és elbúcsúztam kárpátaljai betegtársamtól.

Így vagyunk eleresztve Orbánostúl, Sorosostúl , Magyarországon és Kárpátalján az Úr 2018.éve február havának 19. napján.

Hozzászólások lezárása.

Kategóriák