Szájkarate

Szájkarate

Úgy látszik az Animal Canibals popzenekar „szájkaratéja” már végleg bevonult a politikába. Helyettesítve a korábban divatos szópárbaj, vita pengeváltás stb. szóhasználatokat. Az index c. hírmagazin pl. arról írt, hogy Botka László és Molnár Zsolt MSZP-s politikusok szájkaratéjának kulcsfigurája Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök a Demokratikus Koalíció elnöke.

Molnár Zsolt azt mondta:” tisztában van Gyurcsány felelősségével a 2010-es vereséggel kapcsolatban, azonban úgy véli, az ország érdekében felül kell emelkedni és a vele való együttműködést is meg kell fontolni” Az MSZP miniszterelnök jelöltje viszont kizárja ezt. A 168 órának úgy nyilatkozott, hogy „ korábban létezett forgatókönyv arra, hogyan lehetne ismét Gyurcsány Ferenc az ellenzék vezére, de ő felrúgta az ezt célzó megállapodásokat „

Mint ismeretes Botka László magát az MSZP miniszterelnök jelöltjévé kinevező szegedi polgármester 2017. februári országértékelő beszédében Gyurcsány Ferencre utalva kijelentette, hogy Aki a választók szemébe hazudott, az tehertétel a baloldalnak és érdemes visszavonult fújnia,..”

Lényegében tehát mindkét MSZP-s politikus felelősnek tartja Gyurcsány Ferencet a 2010-es választások kudarcáért

Ez ügyben kommentár nélkül idézem – nem akárki – Vásárhelyi Mária – Népszavának 2009 októberében adott nyilatkozatát:
Kérdés:
Ennyire tehetségtelen lenne a baloldal?
Vásárhelyi Mária: „– Részben tehetségtelen, részben hiányzik belőle a baloldal egyébként nélkülözhetetlen jellemzője, az emberi szolidaritás. Bárkin bármikor túllépnek, senkiért nem állnak ki. Nemcsak a civilekért nem, hanem saját magukért sem. Erre Gyurcsány a legjobb példa. Hallották valaha, hogy a szocialista pártból bárki felemelte volna a szavát az ellen az emberhajsza ellen, ami Gyurcsány Ferenc ellen folyt az elmúlt években? Ez akkor is tűrhetetlen, ha nem a saját pártelnökükről van szó. Amit Gyurcsánnyal a Fidesz propagandagépezete művelt, az a legsötétebb időket idézi. Hiszen már régen nem politikusi minőségében, hanem emberi méltóságában gyalázták. Az egész családja a propagandagépezet áldozatává vált. Ez egy demokráciában tűrhetetlen. Ilyet csak a diktatúrákban csinálnak. És valljuk be, nem csak végignézte, hanem be is kajálta mindezt a magyar közvélemény jelentős része. Ezért egyszer még súlyos árat fogunk fizetni.”
/Népszava 2009,10.03./

A súlyos árat bizony rendületlenül fizetjük – az úr 2017. évének július – augusztus havában is. Meddig még?

Kelt 2017. július 31- én 23 óra 55 perckor.

Hozzászólások lezárása.

Kategóriák